Požarevac sve više ulaže u poljoprivredu

Požarevac

Poljoprivreda

Požarevac sve više ulaže u poljoprivredu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Polaznici Zimske škole za poljoprivredne proizvođače Braničevskog okruga upoznali su se radom Budžetskog fonda za poljoprivredu grada Požarevca.

Između ostalog u 2016. bilo je odvojeno oko 28 miliona dinara za atarske puteve, od čega je grad izdvojio oko 30 miliona, a ostalo Ministartvo poljoprivrede. Urađeno je 28 kliometara atarskih puteva na teritoriji grada Požarevca.

U 2017. za atarske puteve izvojeno je više od 25 milona dinara, od čega 20 iz gradskog budžeta ali je realizovano oko 11 miliona. „Ostatak će biti realizovan ove godine jer je bilo prigovora na javne nabavke. Repubčka komisija za javne nabavke je odbila te prigovore tako da se radovi mogu nastaviti“, podvukao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

U 2016. iskorišćeno je 29 miliona dinara direktnih podsticaja, a u 2017. godini 35 miliona dinara. Za ove dve godine potpisano je više od 400 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima. Grad je u ovom periodu izdvojio više od 600 hiljada evra.

„Ove godine, uključujući atarske puteve, protivgradnu zaštitu i podsticaje za poljoprivrednike izdvojeno je oko 67 miliona dinara. Grad Požarevac kupuje protivrgradne rakete i učestvuje u povećanju naknade za strelce. Ne znam da li to radi još koja lokalna samouprva, ako rade to je u mnogo manjem iznosu nego grad Požarevac. Republika ne može da pokrije nabavku protivgradnih raketa na nivou cele države. Dešava se da susedne opštine namaju sredstva da obezbede protivgradne rakete, ali ni dovoljna sredstva za strelce, te se dešavaju štete na rubnim delovima teritorije grada“, kazao je gradonačelnik.


Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Spasović je dalje naveo da je pri raspisivanju prvih javnih poziva za direktna podsticajna sredstva bilo nepoverenja među proizvođačima, ali da su se brzo pokajali oni koji se nisu prijavili, je nisu verovali da će ta sredstva da legnu na račune.

„Radimo sa sredstvima koje ubiramo od građana, smim tim i poljoprivrednih proizvođača. Ne trošimo sredstva, već pametno investiramo u poljoprivredu. Nastavićemo sa ovom politikom i ubuduće“, zaključio je Spasović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top