Požarevac ponovo u ruskom časopisu „Prezident“

Požarevac

Društvo

Požarevac ponovo u ruskom časopisu „Prezident“

Foto: Aleksandra Belanova

How Good Of A Friend Are You Really?

Utisci sa još jedne posete objavljeni na srpskom i ruskom jeziku.

Nakon posete delegacija iz bratskog grada Volokolamsk i  predstavnika Međuregionalnog koordinacionog saveta Međunarodnog kongresa preduzetnika i privrednika iz Rusije, a povodom obeležavanja 15. oktobra, Dana oslobođenja Požarevca, objavljen je još jedan tekst u časopisu Prezident (Predsednik). 

Autor teksta  je Lidija Kudinova a fotografije je načinila Aleksandra Belanova. 

„Ove godine praznik je bio trostruk: na taj dan grad je slavio svoju 550. godišnjicu, 55 godina od otkrivanja spomen-kosturnice boraca RKKA SSSR, poginulim prilikom oslobađanja od fašističkih zavojevača i 50 godina od sadnje ruske brezove šume u sećanje na sahranjene sovjetske ratnike.

Na praznik je bila pozvana i delegacija iz Rusije – predstavnici Međuregionalnog koordinacionog saveta Međunarodnog kongresa preduzetnika i privrednika, rukovodilac odeljenja kulture MKS Nadežda Kuzina, zamenik rukovodioca odeljenja kulture MKS Leija Nizimitdinova, filmski režiser Aleksandar Belanov i predstavnici grada pobratima  podmoskovskog Volokolamska – glava administracije Jevgenij Gavrilov i zamenik glave administracije po socijalnim pitanjima Nadežda Boljšakova.

Podsećamo, na Dan oslobođenja u gradskom zdanju upriličen je svečani prijem, a zatim su u spomen-parku bili položeni venci. U čast praznika bili su nagrađeni najbolji kolektivi i pojedinci, među njima i Ruski dom u Beogradu koji skoro 85 godina služi zbližavanju naših bratskih naroda“ – navodi se između ostalog u tekstu.

Kompletan tekst možete pogledati na linku OVDE, a tekst na ruskom OVDE

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top