Požarevac je ponovo najhumaniji grad u Srbiji

Požarevac

Društvo

Požarevac je ponovo najhumaniji grad u Srbiji

Foto: Crveni krst Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovaj epitet, grad pod Čačalicom poneo je osmi put zahvaljujući dobrovoljnim davaocima krvi.

Sa dostignutim nivoom davanja krvi od 6,26 odsto u odnosu na broj stanovnika, grad Požarevac je još jednom proglašen za grad sa najhumanijim stanovništvom.

Time je i Crveni krst Požarevac još jednom postao najuspešnija organizacija u Srbiji kada je reč o  omasovljavanju i pripremi akcija dobrovoljnog davanja krvi.


Plaketa Najhumaniji grad

Najviše priznanje iz oblasti dobrovoljnog davalaštva, plaketa za „Najhumaniji grad“ u 2017. godini je dodeljena na svečanom prijemu povodom obeležavanja 14. juna - Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Crvenom krstu Srbije.

Predsednik organizacije, prof. dr Dragan Radovanović uručio je plaketu Đinu Josiću, novinaru, aktivisti Crvenog krsta i višestrukom dobrovoljnom davaocu krvi, koji je ove godine stoti put dao krv.


Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevca i Đino Josić, stostruki davalac krvi

Svečanosti su prisustvovali generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović, predstavnik Ministartsva zdravlja RS Dušan Lukić, direktorka Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja dr. Vesna Rakonjac i direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije dr. sc. med. Gradimir Bogdanović.

Crveni krst Požarevac četitao je dobrovoljnim davaocima njihov dan i zahvalio im se što redovno daju krv.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top