Potvrđena dominacija i na završnom turniru

Požarevac

Sport

Potvrđena dominacija i na završnom turniru

Foto: KK „Požarevac 92“

How Good Of A Friend Are You Really?

Karate Klub „Požarevac 92“ je najuspešniji klub u ovoj godini po oceni Srpske karate unije.

Pored toga i šest takmičara požarevačkog kluba ponelo je titulu najboljeg u svojoj uzrasnoj kategoriji. Priznanja su im uručena 10. decembra u Svilajncu tokom ceremonije otvaranja završnog turnira Srpske karate unije. Na ovom takmičenju učešće su uzela 23 kluba iz Srbije i Makedonije sa preko 400 takmičara u ovoj godini.

Najuspešniji klubovi SKU u 2017. su „Požarevac 92“, „Lotos“ – Smederevo, „Novi Pazar“, „Novi Beograd“ i „Dimitrije Tucović“ – Lajkovac.

Najuspešniji takmičari KK „Požarevac 92“ po rang listi SKU su Jelena Velimirović – kate, Julija Ristić – mlađa kadetkinja – borbe, Luka Gomiršek – junior – borbe, Miljana Paunović – starija kadetkinja – borbe, Nevena Popac – juniorka – borbe i Marko Perić – senior – borbe.


Najbolji takmičari

Ovo, završno takmičenje je otvorio predsednik Saveza sportova Svilajnca Dragan Vučković, dok je predsednik SKU Marko Nicović uručio nacionalne licence trenerima i sudijama.

I pored titule najboljieg, Karate Klub „Požarevac 92“ je iskoristio blizinu Svilajnca i nastupio sa brojnom ekipom od 67 takmičara. Članovi trofejnog požarevačkog kluba, poneti fantastičnom energijom koja je pratila dodelu pehara za najbolji klub tokom otvaranja turnira, ostvarili su odlične nastupe i zabeležili sjajne rezultate osvojivši ukupno 43 zlatne, 41 srebrnu  i 30 bronzanih medalja u katama i borbama pojedinačno i ekipno, kao i u novoj disciplini namenjenoj najmlađim sportistima, karate višeboju.


Dominacija na karate turnirima

Požarevljani su u generalnom plasmanu ubedljivo osvojili I mesto, ispred domaćina, KK „Tigar” iz Svilajnca i trećeplasiranog “Lotosa” iz Smedereva.

Karate Klub „Požarevac 92“ je zaista imao briljantnu sezonu. Na svakom takmičenju na kojem je učestvovao, klub se našao na pobedničkom postolju. U generalnom plasmanu, klub je na VII Tradicionalnom Kupu Mećavnika 26. marta, osvojio II место, na XIV Tradicionalnom „Vrnjačka Banja - Open “, 23.aprila -  I место, na Prvenstvu SKU, 4.juna  u Kraljevu – I mesto, na Kupu Nacija u Italiji – III mesto, na Kupu Srbije u Požarevcu 22. oktobra I mesto i na Završnom Turniru SKU 10. decembra. – I mesto.

Učenici Baneta Dmitrovića su nastavili uspešnu tradiciju i učvrstili požarevački karate klub na mesto jedne od najuspešnijih karate škola u Srbiji.

„Iskreno se nadamo da će  lokalna samouprava prepoznati značaj rada kluba za društvenu zajednicu  i da će podržati njegov rad u skladu sa poverenjem koje mu sami građani ukazuju“, kažu u KK „Požarevac 92“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top