Poslednje pripreme za jubilarne LJKI (FOTO)

Požarevac

Društvo

Poslednje pripreme za jubilarne LJKI (FOTO)

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Pred 55. Ljubičevske konjičke igre intenzivno se radi u ergeli Ljubičevo i na Gradskom hipodromu.

U ergeli radovi se izvode na trkačkoj stazi, šetalištu, pristupnim saobraćajnicama i rasveti, tako da će sve biti gotovo do Ljubičevskih igara. Iz budžeta Republike Srbije odvojeno je 40 miliona dinara za rekonstrukciju štala, manježa i izgradnju jednog dela ograde oko Ljubičeva, kao i 20 miliona dinara iz gradskog budžeta za rekonstrukciju pešačke staze i rasvete.

Objekti u ergeli su sagrađeni 60-tih godina prošlog veka i ovo su prvi ozbiljniji radovi nakon pet decenija. Grad Požarevac je učestvovao sa 8 miliona dinara za pdv, a značajna sredstva su izdvojena za popločavanje staza i led rasvetu i nove kandelabre.

Gradonačelnik Bane Spasović očekuje da će ergela od ove godine zasijati punim sjajem. Rekao je da je prošla javna nabavka za lavirint i da će od septembra početi radovi, na možda najvećem lavirinu na ovim prostorima, na površini od jednog hektara. Dodao je da očekuje da ergela bude jedna od najboljih u regionu, da značajno poveća turističku ponudu Požarevca i da se JP Ljubičevo transformiše u sportsku ustanovu.


Obilazak ergele Ljubičevo

Na hipodromu se najpre krenulo sa uređenjem zelenih površina i sa zalivanjem staza i parkura, dok je PZP Požarevac počeo sa asfaltiranjem puta od Dragovačke kapije do tribina i uređenje trotoara.

Najpre se krenulo sa uređivanjem zelenih površina i zalivanjem staza

U narednom periodu planirana je sanacija krova na štali, tribine, farbanje svih kapija i ograda, kasačka staza je urađena i kreću radovi na galopskoj.


Svi radovi će biti gotovi do Ljubičevskih igara

 Spasović je istakao da je dobro što sve ide po planu. Napomenuo je da je dosta radova izvedeno u prethodne dve godine i da se redovno sve održava. Očekuje i završetak glavnog projekta hipodroma za nove tribine i staze i da će za par godina hipodrom biti u potpuno novom ruhu. Nastojaće da od Vlade RS grad dobije određena sredstva, već sada po nekim preračunima investicija će iznosti oko 5 miliona evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top