Poseta humanitaraca iz Gradiške za pomoć oboleloj deci

Veliko Gradište

Događaji

Poseta humanitaraca iz Gradiške za pomoć oboleloj deci

Foto: Gordan Marić, KC Gradiška

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedna od ideja je da se vlasnicima prenoćišta u Gradištu uputi apel da deci omoguće besplatan smeštaj tokom lečenja.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, primio je goste iz Gradiške u Republici Srpskoj, a povodom organizovanja humanitarne pomoći deci sa teškoćama, odnosno invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije.

U poseti koju je organizovala Jelena Marković iz Velikog Gradišta, osnivač Fejsbuk grupe Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija i pokretač ove akcije, bili su Dragoslav Šinik, predsednik Udruženja MNRO i Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra iz Gradiške.

Ovom prilikom dogovoreno je da se uputi poziv privrednicima i licima koji izdaju sobe u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru da se priključe akciji što je već naišlo na razumevanje i dobar odaziv pa će tako deca kojoj je potreban smeštaj tokom lečenja i njihovi roditelji biti adekvatno zbrinuti.

Fejsbuk grupa Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija obezbeđuje besplatan smeštaj i prevoz u Srbiji i inostranstvu za decu i mlade sa ovom vrstom teškoća, a 1. aprila  u Gradištu je organizovan i prvi humanitarni koncert u Srbiji, Petra Pjera Bulatovića, „Nezvanih gostiju“ i prijatelja za prikupljanje sredstava neophodnih za prevoz dece koji su podržali i gosti iz Gradiške.

Pored sastanka sa predsednikom opštine, gosti iz Republike Srpske posetili su i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“ gde im je domaćin bila direktorka, Branislavka Veličković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top