Poljoprivredna škola slavi 146.godišnjicu rada (FOTО)

Požarevac

Događaji

Poljoprivredna škola slavi 146.godišnjicu rada (FOTО)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu obeležila dan škole.

Poljoprivredna škola osnovana je pre 146 godina i svrstava se u red najuspešnijih škola ove vrste u Srbiji. Direktor škole, Vidoje Vukšinović, podsetio je na istorijat škole od 1872. godine do danas. Po njegovim rečima prolaznost učenika je veoma visoka, čak 61 učenik je školsku 2017/2018 godinu završio sa odličnim uspehom, a veliki broj maturanata je upisao studije.

Osim redovne nastave, učenici škole uz pomoć svojih nastavnika i vaspitača, ostvarili su zapažene rezultate na republičkim takmičenjima, u području rada i na takmičenju domova srednjih škola Srbije, kao i na sportskim takmičenjima.

David Milošević, učenik I razreda, osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz matematike za učenike poljoprivrednih škola, Dragana Čupreković, tehničar hortikulture, bila je četvrta  na međunarodnom takmičenju u Estoniji iz oblasti hortikulture, odbojkaška ekipa učenika doma osvojila je drugo mesto, a Aleksandra Jović, učenica IV razreda, osvojila je prvo mesto na republičkoj domijadi.

„Definisana vizija škole nas predstavlja kao školu  koja je otvorena za primenu savremenih metoda u organizaciji teorijske i praktične nastave, razmenu znanja, veština i iskustava sa drugim školama, socijalnim partnerima, lokalnom sredinim i inostranstvom. U tom cilju pratimo aktuelne konkurse za projekte, podnosimo aplikacije i učestvujemo u projektima ne samo našeg ministarstva“, rekao je Vukašinović.

 

Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika Sonja Marinković Požarevac

U cilju unapređenja uslova rada, u prethodnoj godini uložena su značajna sredstva u adaptaciju, rekonstrukciju i prenamenu postojećih objeketa, infrastrukturu, prostor, inventar i nabavku nastavnih sredstava za školu i dom. Najznačajnije su svakako adaptacija i dogradnja pekare, adaptacija i prenamena objekta za pripremu učenika za praktičnu nastavu sa svlačionicom i garderobom, rekontrukcija pristupnih puteva i staza u školi i ograđivanje dela školskog dvorišta. Sredstva su obezbeđena iz republičkog  budžeta za učenički standard, gradskog budžeta i sopstvenih sredstava.

Deo programa obeležavanja Dana škole

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top