Policajcu za ubistvo bivše supruge 13 godina zatvora

Požarevac

Hronika

Policajcu za ubistvo bivše supruge 13 godina zatvora

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Apelacioni sud potvrdio presudu Dejanu Stojiljkoviću (37). Optuženom manja kazna jer je priznao zločin nad Jelenom Šindrić

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je saobraćajni policajac Dejan Stojiljković (37) osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Jelene Šindrić (29), motivisanog ljubomorom, pišu Večernje novosti.

Na presudu Višeg suda žalbu su uložile obe strane, i tužilac i optuženi, ali je Apelacioni sud ove žalbe odbacio i potvrdio prvostepenu presudu. Optuženi je osuđen na 13 godina jer je priznao zločin i pokajao se.

Ubistvo se dogodilo 9. marta prošle godine, ispred dvorišne kapije Jeleninog partnera Branka Kovčića, u Ulici Bože Dimitrijevića u Požarevcu. Čim su njih dvoje izašli iz automobila, Stojiljković je prišao Jeleni i u nju ispalio tri hica iz službenog pištolja i potom pobegao. Kasnije se predao i priznao zločin, nakon čega mu je određen pritvor.

Tokom istrage utvrđeno je da je motiv ovog zločina bila ljubomora, jer Dejan nije mogao da se pomiri sa tim što ga je Jelena ostavila posle sedam godina i započela novu vezu. Ona je novog partnera upoznala u Austriji, na sezonskom radu, a u Požarevac su došli nakratko, samo da bi ona pribavila novi pasoš.

Jelenino devojačko prezime bilo je Andrejić, a prezime Šindrić preuzela je od čoveka za koga se ranije samo formalno udala u Beču, da bi obezbedila papire za boravak. Inače, Jelena je sestra od strica Đorđa Andrejića (13) iz Majilovca kod Velikog Gradišta, koji je nestao 22. jula 2010. godine i do danas nije pronađen. Njegova majka, a Jelenina strina, Marina Andrejić (46), u dva navrata osuđena je pred Višim sudom u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog njegovog ubistva, ali ju je na kraju Apelacioni sud oslobodio u nedostatku dokaza.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top