Policajcu iz Požarevca preti pet godina zatvora?

Požarevac

Hronika

Policajcu iz Požarevca preti pet godina zatvora?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Policajcu iz Požarevca preti od šest meseci do pet godina zatvora jer nije na vreme udaljio nasilnika, saznaje "Blic".

Vladan Grdanović (37) nasmrt je sredinom decembra izbo svoju suprugu Jelenu (37) u selu Lučica kod Požarevca gde su živeli, a nekoliko sati kasnije stradao je u saobraćajnoj nesreći.

Jelena je, kako je Blic i ranije pisao, dva dana pre zločina i samoubistva u Požarevcu prijavila supruga za nasilje, ali policajac koji je dobio prijavu nije izrekao hitnu meru udaljenja iz kuće, pa se o slučaju odlučivalo tek dva dana kasnije - u vreme dok je Vladan nasmrt ubadao nesrećnu ženu.

Policajac je suspendovan, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistva pokrenuo je istragu protiv policijskog službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici.

Kako je u intervjuu za božićno izdanje "Blica" izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, protiv policajca je unutrašnja kontrola MUP-a podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo nesavesnog rada u službi jer nije postupio u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, tačnije nije izrekao hitnu meru privremenog udaljenja iz stana nasilnika.

Kompletan tekst na:

www.blic.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top