poimanje-dodira-do-16-juna-u-pozarevcu-foto

Požarevac

Kultura

„Poimanje dodira“ do 16. juna u Požarevcu (FOTO)

Foto: Galerija savremene umetnosti Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti Požarevac otvorena izložba slika i grafika „Poimanje dodira“, Nataše Budimlije Krstić.

U Galeriji savremene umetnosti Požarevac otvorena izložba slika i grafika „Poimanje dodira“, Nataše Budimlije Krstić.

 


Marina Radosavljević i Nataša Budimlija Krstić

 

„Oslonce u slikarstvu Nataše Budimlije Krstić pronaći ćemo u postimpresionizmu, odnosno hromoluminizmu i novoj slici,a krajnje ishodište njenog slikarstva je ljudska figura, osvetljena izvorima spoljašnje i unutrašnje obojene svetlosti“, ističe Marina Radosavljević, istoričar umetnosti.

 

Nataša Budimlija taktilno poništava belilo dvodimenzionalnog platna gde svaka boja ima svoje mesto – tehnika optičkog mešanja opravdala je postojanje proračunatih kontrastnih nijansi jednih uz druge, koje čine kao da se spajaju i trepere. Nastale slike su probranih kadrova sa kojih isijavaju žuto, oranž, plavo, ljubičasto, zeleno.

 


Sa izložbe Nataše Budimlije Krstić

 

Njeno hromatsko biće upućuje nas na senzibilnog koloristu koji uživa u tonskom rešavanju kompozicija. Slike jakog subjektivnog izraza su uvek obasjane svetlošću.

 

„U grafici, na radovima uglavnom manjeg formata, plastičnost i izrazita materijalizacija postignuta je najviše na portretima“ kazala je Radosavljević, koja je i kustos u Narodnom muzeju Požarevac.

 

 

Nataša Budimlija Krstić je osnivač i član organizacionog odbora ULUS-ovih likovnih radionica, interaktivnog izlagačkog programa za decu i odrasle koje su počele sa radom 2013.

 

 

Dobitnik je nagrade fonda “Petar Lubarda” 1999. i 2000. godine, a 2013. dobila je Ulusov sertifikat za izuzetno umetničko ostvarenje “ Uskršnje jaje”. Izlagala je u zemlji i inostranstvu. Izložba je otvorena do 16. juna. Ulaz je slobodan.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top