Podsticaji iz budžeta opštine Veliko Gradište za unapređenje stočarstva

Veliko Gradište

Poljoprivreda

Podsticaji iz budžeta opštine Veliko Gradište za unapređenje stočarstva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziva za dodelu sredstava iz budžeta opštine Veliko Gradište za finansiranje programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja ove opštine.

Kako bi stimulisala veći broj poljoprivrednih proizvođača da se uključi u sistem vođenje matične evidencije, opština Veliko Gradište želi da pomogne poljoprivrednim proizvođačima vlasnicima RPG-a tako što će da finansira  troškove nastale u postupku uvođenja grla u matičnu evidenciju i vođenje matične evidencije, koje proizvođači plaćaju selekcijskim službama, odnosno, osnovnim odgajivačkim organizacijama koje su registrovani za vođenje selekcije i matične evidencije po rešenju nadležnog ministarstva.

Cilj je unapređenje matične evidencije u stočarstvu na teritoriji opštine Veliko Gradište,poboljšanje rasnog sastava stoke,povećanje prihoda domaćinstva u vidu subvencija za kvalitetna priplodna grla,podizanje standarda života u ruralnoj sredini i poljoprivrednih proizvođača kroz povećanje i stabilnost dohotka poljoprivrednih gazdinstava.

Planirana sredstva za realizaciju ove mere iznose 360.000,00 dinara sa uračunatim porezom na dodatnu vrednost.

Za poljoprivredne proizvođače koji uspostave saradnju po pitanju selekcijskih mera, sa izabranom organizacijom, pružene usluge su besplatne.

Rok za prijavu je 5.decembar, a detaljnije pogledajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top