Podrška raseljenima da pokrenu svoj posao

Žabari

Društvo

Podrška raseljenima da pokrenu svoj posao

Foto: Fejsbuk opština Žabari

How Good Of A Friend Are You Really?

U opštini Žabari počela realizacija projekta „Integrisana podrška za raseljena i izbegla lica u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji“.

Projekat sprvodi Humanitarna organizacija „Božur“, kao partner Katoličke službe pomoći (CRS), a finasira Biro za populaciju, izbjeglice i migracije Sjedinjenih Američkihh Država.

 Projekat se odvija u još nekoliko lokalnih samouprava u Srbiji, a organizacija „Božur“ podržava 12 porodica, koje su obuhvaćene Regionalnim stambenim projekatom (RSP), a na osnovu dostavljenog predloga Komesarijata za izbeglice Republike Srbije. 

Podrška se sastoji u kupovini opreme za pokretanje ili proširenje poslovnih aktivnosti u vrednosti od 1,3 hiljade dolara (bez PDV-a) po korisniku. 

Pored toga, korisnici su dobili i stručnu obuku o preduzetništvu, a biće im dostupna i usko stručna predavanja i obuke u oblastima za koje im je to potrebno. 

Ukupna vrednost ovog projekta je 15,6 miliona dolara. 

Predsednik opštine Jovan Lukić potpisao je ugovor o sufinansiranju malih grantova za 12 korisnika RSP-a u opštini Žabari, po kome opština Žabari finansira 10 odsto od ukupne vrednosti projekta, odnosno 1,56 miliona dolara

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top