Podrška Evropske unije opštini Kučevo u vrednosti oko 216 hiljada evra

Kučevo

Društvo

Podrška Evropske unije opštini Kučevo u vrednosti oko 216 hiljada evra

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštini Kučevo odobrena su tri projekta, a jedan od njih trajno će rešiti problem pijaće vode.

Lokalna samouprava je na  Konkursu „Podrška razvoju lokalne infrastrukture“ predložila projekat   „Pouzdano i sigurno vodosnabdevanje za stanovništvo Kučeva“, a “EU PRO” je za  isti  odobrila iznos od 150.000 evra,  učešće lokalne samouprave je 27.006 evra, tako da je ukupna vrednost 177.006 evra.

U okviru projekta izvršiće se zamena 850 metara azbestnih cevi primarne vodovodne mreže čime će se obezbediti sigurno, kontinuirano i kvalitetno snabdevanje vodom, kako stanovništva Kučeva tako i preduzeća koja posluju u opštini, dok će se dodatno umanjiti broj kvarova, kao i gubitka vode i oštećenja ulica i puteva.

Lokalna samouprava je  učestvovala na još dva konkursa “EU PRO-a”  i oba su odobrena. Prvi je „Uređenje plana detaljne regulacije industrijske zone Kučeva“ koji predviđa izmenu plana detaljne regulacije za industrijsku zonu koja će omogućiti bolju organizaciju parcela i uslove za dalji razvoj preduzeća koje već posluju u zoni , kao i stvaranje mogućnosti za nove investicije i radna mesta. “EU PRO” je za ovaj projekat, ukupne vrednosti 16.105 eura, izdvojila  14.170 evra,  dok je  učešće  lokalne samouprave 1.845 eura.

Drugi projekat je “Izrada tehničke dokumentacije za Biznis inkubator centar”, vredan ukupno 23.796 eura.“EU PRO” učestvuje sa 20.466 eura, a lokalna samouprava sa 3.330 evra. Izradom tehničke dokumentacije stvoriće se mogućnosti za adaptaciju  Biznis inkubator centra, u kome će,  nakon adaptacije, nezaposleni imati prilike da se upoznaju sa propisima i mogućnostima započinjanja sopstvenog biznisa.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top