pocinje-edukacija-geronto-domacica

Petrovac

Događaji

Počinje edukacija geronto domaćica

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovačko opštinsko veće razmatralo predlog pravilnika o pomoći u kući i pravilnika za obezbeđivanje sredstava za ostvarivanje opšteg interesa u oblasti sporta

Petrovačko opštinsko veće razmatralo predlog pravilnika o pomoći u kući i pravilnika za obezbeđivanje sredstava za ostvarivanje opšteg interesa u oblasti sporta.

  

 
 
Goran Ristić, zamenik predsednika opštine Petrovac na Mlavi, podsetio je da je u martu Vlada  Srbije  uredbom o ravnomernom razvoju donela odluku da svaka opština može da aplicira za određena finansijska sredstva.

 


Mi smo u saradnji sa Centrom sa socijalni rad odlučili  da apliciramo za sredstva u oblasti socijalne zaštite, pa smo na današnjoj sednici i usvojili pravilnik koji su predložili. Sredstva su u iznosu od 2.880.000 dinara i reč je o namenskim transferima. Sredstva će se, pre svega, upotrebiti za edukaciju geronto domaćica. Pravilnikom su utvrđeni normativi i standardi za obavljanje poslova pomoći u kući, kao i cena usluga, učešće korisnika i njihovih srodnika obaveznih na izdržavanje i postupak ostvarenja prava na pomoć u kući. Pravo na pomoć u kući obezbeđuje se starim, iznemoglim, hornično obolelim i drugim licima koja nisu u stanju da se samostalno staraju o sebi“, rekao je Ristić.


Pravilnik o obezbeđivanju sredstava za ostvarivanje opšteg interesa u oblasti sporta na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, sačinjen je prema uputstvima  revizora i usklađen je sa zakonom. 


Opštinsko veće je  usvojilo i dva zahteva za finansijsku  pomoć za održavanje manifestacija koje su u programu opštine Petrovac na Mlavi:  „Od Homolja pa do Stiga zavičajno kolo igra“ koja se održava  u Rašancu i „Starčevačko poselo“ u Starčevu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top