Početak godine u znaku devojčica

Petrovac

Događaji

Početak godine u znaku devojčica

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tri prvorođene Požarevljanke u 2019. dobile poklone od lokalne samouprave.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, obišao je porodilište Opšte bolnice u Požarevcu i doneo poklone za prva tri mališana rođena u ovog godini. Prvih dana 2019. godine u Požarevačkoj bolnici dogodila su se trinaest porođaja i četrnaesti je bio u toku, u trenutku posete.

„Više je devojčica i krenuli smo sa devojčicama. Kažu da je to dobro za grad, da će biti mira i blagostanja. Nadamo se da će nam ova godina tako i krenuti. Prvu požarevačku bebu rodila je babica porodilišta Opšte bolnice, Violeta Đorđević, tako da je to lep početak i za odeljenje. Ovo je lepa saradnja bolnice i grada. Nadamo se da će se ova tradicija i nastaviti. Godina je krenula sa dosta dece, nadamo se da će takva biti cela godina i da će se to nastaviti i u narednoj, da vratimo veru u porodilište i motivišemo mlade ljude da se što više dece rađa. U bolnici imamo dosta mladih mama, imamo i trudnica, tako da očekujemo još beba i da ćemo premašiti prošlogodišnji broj od hiljadu beba“, rekao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac.

Gradonačelnik Bane Spasović izrazio je zadovoljstvo brojem beba na početku godine i podsetio da je Požarevac  već dve godine domaćin manifestacije „Borba protiv bele kuge“, koja je preuzeta od pokretača iz Smoljinca.

„Radimo dosta na prezentaciji i nadamo se da će se cela Srbija u dogledno vreme priključiti ovom našem projektu. Grad Požarevac je jedan od donatora kartice tri plus koju mogu dobiti roditelji tri ili više dece, a kojom ostvaruju određene popuste kod određenih proizvođača“, rekao je gradonačelnik.

 

Prve tri porodilje u 2019. godini dobile po 40 hiljada dinara

Majke prvorođenih beba dobile su vaučere  u iznosu od 40 hiljada dinara. I pored Violete Đorđević, vaučere su dobile Jelena Tanasković i Dejana Demirovski, sve su iz Požarevca. Pored toga grad izvaja i oko 5 miliona dinara za paketiće za novorođenu decu. Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će se ovakav trend rađanja nastaviti cele godine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top