Počeo projekat „Požarevac u srcu“

Požarevac

Kultura

Počeo projekat „Požarevac u srcu“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Projekat realizuje ULIS „Milena Pavlović Barili“. Prvog dana umetnici su stvarali u bašti galerije koja nosi ime slavne slikarke.

Ove godine je prvi put pokrenut projekat „Požarevac u srcu“. Projekat je naslednik likovne kolonije koja je ranijih godina održavana tokom leta. Ove godine trajaće tri dana, subota i nedelja, a treći dan je pred početak školske godine.


Učesnici projekta

Prema najavama u projekat će se uključiti sedamdesetak učesnika. Pored požarevačkih umetnika uključili su se i slikari iz Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi i Beograda. Pored afirmirmisanih umetnika učestvuju i učenici osnovnih i srednjih škola, koji će se priključiti poslednjeg dana.


Iz srca na platno

Tema projekta je Požarevac. Umetnici će slikati znamenitosti grada, ono što grad čini interesantnim i prepoznatljivim. Predstaviće Požarevac iz slikarskog ugla. Umetnici će se izražavati tehnikom kojom žele, ali prevashodno dominiraju ulje na platnu i akrilik“, rekao je Goran Stević, zamenik predsednika ULIS „Milena Pavlović Barili”.


Pojedini tek nameštaju platno

Tokom septembra slike će biti predmet izložbe, a o terminu i mestu biće odlučeno nakanadno. Kako grad finansira realizaciju projekta, deo radova biće poklonjen ustanovama, a u planu je i aukcija u humanitarne svrhe.


Neki već uveliko rade

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top