Počelo 25. Republičko takmičenje učenika saobraćajnih škola Srbije

Požarevac

Društvo

Počelo 25. Republičko takmičenje učenika saobraćajnih škola Srbije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevac domaćin saobraćajnim školama iz cele Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.

 Pored požarevačke Politehničke škole, kao domaćina ovog takmičenja, učestvuje još 27 škola iz 27 gradova. Ukupno 214 učesnika takmičiće se u tri kategorije: vozač motornih vozila „B” i „C” kategorije i tehničar drumskog saobraćaja.

Darko Radovanović, direktor Politehničke škole u Požarevcu, podsetio je da je ta škola u poslednjih šest godina, čak pet puta bila među prve tri, a u školskoj 2014/2015 njeni učenici su bili pobednici ovog takmičenja. Inače, škola se takmiči od 2008. godine.


Hor Muzičke škole Stevan Mokranjac izveo himnu

„Četvrt veka tradicije ovog nadmetanja pokazuje da se njegova potreba pokazala u praksi i da takmičenje najboljih učenika iz ove oblasti sasvim sigurno donosi rezultate na terenu“, kazao je Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca, otvarajući takmičenje.

U subotu je promocija bezbednosti u saobraćaju u centru grada. Ovaj deo grada biće zatvoren za saobraćaj od 12 do 19 sati.

„Kvalitet obrazovnih ustanova verifikuje se na ovakvim takmičenjima. Škole nisu velike i male po broju učenika, po veličini prostora koji koriste, već po postignućima njihovih učenika  na ovakvim takmičenjima. Područje rada - saobraćaj ima ponuđenih 3.826 mesta, što je ogroman broj i poslednjih petnaest godina broj učenika u ovoj oblasti je povećan za 50 odsto. Naša privreda zahteva dublje i jače veze sa školom. Popunjenost ovog profila je oko 98 odsto“, naveo je između ostalog Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje odraslih.

 Teorijski deo je takmičenja održan je u petak u Politehničkoj školi, a za subotu je predviđen praktični deo na poligonu koji se nalazi na beogradskom putu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top