Počela Zimska škola za poljoprivrednike  Braničevskog okruga

Braničevo

Poljoprivreda

Počela Zimska škola za poljoprivrednike Braničevskog okruga

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Školu već 21 godinu organizuje Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac.

Prvi dan škole je uglavnom „ratarski“ i predavanja su vezana najčešće za uzgoj kukuruza i predstavljanje proizvodnog programa najvećih domaćih selekcionerskih kuća, Instituta za kukuruz Zemun polje i Instituta za ratarsko i povrtvarstvo Novi Sad, kao i fitofarmaceutskih kuća „Bayer Crop Science“, „Agrosava Chemical“ i „Galenika fitofarmacija“.


PSSS 21. godinu organizuje Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače Braničevskog okruga

Selekcionarske kuće obezbedile su nagrade za proizvođače.

Drugog dana škole dipl. ing Snežana Milanović, predstaviće hibride nove genetike za setvu u 2018. selekcionerske kuće „Syngenta“ Beograd sa preporukom za mere nege, a dipl. ing Dušan Bogdanović OS hibride za ovu godinu. 

Dr Pera Stajić predavaće o ishrani krava u tranziciji, a dr Radivoj Đurđević o oplemenjivanju goveda.

Sreda je rezervisana za voćarstvo i vinogradrstvo. Ljubiša Milenković govoriće o primeni novih BASF fungicida u jabučastom voću i vinovoj lozi. Prof. dr Nenad Magazin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu održaće predavanje o berbi i skladištenju voća, a docent dr Ranko Čabilo sa istog fakulteta o primeni mikroelemenata u voćarstvu. 

Dipl. ing Dragan Lazarević upoznaće proizvođače sa primenom novih insekticida u jabučastom voću iz palete Agromarketa, a predstavnici „Zeo Invest zeolita“ sa primenom zeolita u voćarstvu. 

Dipl.ing Aleksandar Stajić predstaviće „Clearfild plus“, a govoriće i o suzbijaju korova u suncokretu, i novim fungicidima BASF u strnim žitima. 


Alekdandar Stojanović direktor PSSS Požarevac

Proizvodni program KWS-a za prolećnu setvu 2018. godine predstaviće  dipl.ing Aleksandar Urošević. 

 „Jedna od novina koja će biti prezentovana proizvođačima je uključivanje u Sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada na području Braničevskog okruga (SECPA). Od ove godine biće oranizovano odnošenje ambalaže od pesticida“, najvio je Alaksandar Stojanović direktor PSSS Požarevac. Više informacija proizvođači mogu dobiti u četvrtak od dr Miroslava Ivanovića iz „Syngente”.

Kroz zimsku školu svake godine prođe između 100 i 150 proizvođača.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top