Počela sanacija korita Mlave (FOTO)

Petrovac

Društvo

Počela sanacija korita Mlave (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru državnog programa hitnih sanacionih radova, otpočelo je uređivanje korita reke Mlave u samom centru Petrovca na Mlavi.

Radi se na čišćenju korita od velikih nanosa u 2016.godini. Danas su radove obišli predsednik opštine Duško Nedinić, njegov zamenik Goran Ristić, pomoćnik Boris Gvozdić i zamenik predsednika SO Petrovac Dejan Živanović.

U obraćanju medijima, Nedinić je rekao da opštinsko rukovodstvo nastavllja sa ispunjavanjem svojih obećanja u predizbornoj kampanji koja su se odnosila na podizanje kvaliteta života građana.

Kao predsednik opštine učinio sam sve što je u mojoj moći da rezultati dođu odmah. Imamo kilometre novih asfaltnih puteva, nove atarske puteve, međutim, pored privlačenja investitora i brige za nova radna mesta, nama je u svakom slučaju potrebno još mnogo toga. Jedna od naših bolnih tačaka je Mlava, zajedno sa rekom Busur. Mi nažalost godinam unazad nismo poštovali ni našu Mlavu ni naš Busur. Imali smo velike poplave 2002.godine i 2014.godine. Ovo što sada radimo su radovi koji utiču na to da se rizik od poplava u ovoj opštini smanji.

Regulisanje korita reke Mlave je sasvim bolno, jer se svi dobro sećamo kako smo prošli u poplavama kada je pola grada bilo pod vodom. Ovu priliku koristim da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću, ministarki dr Zorani Mihajlović koja je obećala da ćemo ovu priču da ispričamo u ovoj godini, a kao što vidimo to se sada i dešava.

Hteo bih takođe da se zahvalim Vladi Republike Srbije i ovim ljudima koji svojim radom doprinose da mi kao opština i kao grad u budućnosti živimo malo bezbednije, sa malo manje straha od poplava i prirodnih nepogoda“ rekao je predsednik opštine, Duško Nedinić.


Duško Nedinić

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top