Plaketa „Žanka“ za Mariju Vicković

Kučevo

Kultura

Plaketa „Žanka“ za Mariju Vicković

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

U Rabrovo su održane 17. pozorišne svečanosti ,,Žanki u čast’’ posvećene našoj  najpoznatijoj glumici u Srbiji između dva svetska rata.

Viđene su četiri izvanredne pozorišne predstave, predstavljen je roman mladog književnika, a Rabrovo je dobilo stalnu postavku slika u maloj sali Doma kulture.

Prvog dana manifestacije otvorena je stalna postavka slika „Velikani srpskog pozorišta“ u maloj sali Doma kulture, na kojoj  je izloženo  ukupno 44 od 96  radova pristiglih na konkurs. Konkurs su  raspisali Udruženje građana „Žanka Stokić", Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu Kučevo, a  pod pokroviteljstvom opštine Kučevo. Na sceni „Žanka Stokić“ izvedena je pozorišna predstava „Pogledi“ rađena u produkciji „Artepunkt“ Beograd,  po tekstu Gorana Milenkovića, a u režiji Maje Maletković. Uloge su tumačile Katarina Radivojević, Jelena Gavrilović i Nada Macanković.

U petak, drugog dana „Žankinih dana“, u Rabrovu umesto najavljene pozorišne predstave ,,Istočni anđeo“ Ljiljane Lašić, izvedena je predstava ,,Bračni prevrtljivci’’, komedija koju je režirao Cile Neimarević, po motivima popularnog filma ,,Klub prvih žena“. Igrali su Olga Odalović, Sonja Knežević i Miloš Đorđević.

Trećeg dana predstavljen je roman „Prelest“ autora Filipa Grbića, a potom je odigrana pozorišna predstava „Pošteni provalnik“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, rađena po tekstu  Daria Foa, a u režiji Milana Karadžića. U predstavi su igrali: Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović, Aleksandra Tomić, Nemanja Oliverić i specijalni gost Zoran Cvijanović.

Manifestaciju je zatvorila  pozorišna pradstava „Indigo“, „Zvezdara teatra“ iz Beograda i „Smart“ studija, rađena po tekstu Duška Premovića, u režiji Branislava Lečića. Uloge su tumačili: Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.

Plaketa „Žanka“ biće uručena naknadno Mariji Vicković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top