Petrovački srednjoškolci višestruko nagrađeni u Rusiji

Požarevac

Društvo

Petrovački srednjoškolci višestruko nagrađeni u Rusiji

Foto: Kristina Miletić

How Good Of A Friend Are You Really?

Srednjoškolci iz Petrovca deo su srpske reprezentacije na Međunarodnom festivalu ruskog jezika. Finale je održano u Moskvi od 29 avgusta do 1.septembra.

Učestvovali su u svim kategorijama, a pravo na učešće u finalu su osvojili u tri kategorije: znanje ruskog jezika, pozorišno stvaralaštvo i primenjena umetnost.

Drugo mesto pozorišno stvaralaštvo Anđela Ristić, Teodora Bogdanović, David Milosavljević i Filip Jovanović

Inače, na samo takmičenje prijavljeno je više od 500 učenika iz 25 države. Festival je imao prvi, eliminacioni krug, i finale, a takmičenje je organizovano u šest različitih oblasti (znanje jezika, pozorišna umetnost, primenjena umetnost, folklor, vokalna izvedba i film).

Petrovčani u Izmajlovu

U finalu se takmičilo 120 najboljih učenika iz 19 zemalja. Posle finalnih takmičenja i konačne odluke žirija po kategorijama, srpski učenici su bili nagrađeni u pet kategorija.

Svi učenici SŠ Mladost  učesnici festivala sa diplomama i sertifikatimanaslovna

Učenik Igor Marković iz Petrovca na Mlavi osvojio je treće mesto u kategoriji  znanje ruskog jezika, a učenici Anđela Ristić, Teodora Bogdanović, David Milosavljević i Filip Jovanović su osvojili drugo mesto u kategoriji pozorišno stvaralaštvo. Kristina Stepanović, u kategoriji znanje ruskog jezika, i Tiana Nestorović, u kategoriji primenjena umetnost, dobitnice su sertifikata.

Igor Marković- prvi sleva

„Učenje ruskog jezika je našim učenicima omogućilo da primene stečena znanja u živoj komunikaciji, sklope nova poznanstva sa vršnjacima iz čitavog sveta i upoznaju prestonicu zemlje čiji jezik uče.

Ispred Istorijskog muzeja

Organizacija ovog događaja je bila na vrlo visokom nivou, a svi učesnici su imali prilike da prošetaju Crvenim trgom i ulicama Moskve, vide kako se u Rusiji slavi „Dan znanja“, učestvuju na sajmu obrazovanja, odgledaju fantastičan spektakl cirkusa „Nikulina“.

Ispred Hrama Vasilija Blaženog, Moskva

Ove školske godine ćemo nastaviti sa aktivnostima, a učenici s nestrpljenjem očekuju nove izazove i takmičenja“, kazala je Kristina Miletić, profesor ruskog jezika u Srednjoj školi „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi.

Petrovačka škola potpisana na Sajmu obrazovanja, Moskva

Pored petrovačkih učenika, zapažene rezultate su osvojili i učenici iz Beograda, Umčara i Inđije, koji su pokazali da se ozbiljan rad s ljubavlju isplati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top