petrovacki-predskolci-najbolji-plesaci-i-igraci-foto

Požarevac

Događaji

Petrovački predškolci najbolji plesači i igrači (FOTO)

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Mališani iz Predškolske ustanove „Galeb“ iz Petrovca na Mlavi pobedili su na 13. Međunarodnom festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa.

Mališani iz Predškolske ustanove „Galeb“ iz Petrovca na Mlavi pobedili su na 13. Međunarodnom festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa.

 

Festival je održan u Požarevcu u velikoj sali Centra za kulturu.

 


Sala je bila prilično popunjena

 

Organizatori festivala su: Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov Požarevac“ i Udruženje vaspitača Braničevskog okruga „Vaspitač plus“

 


Vlaške igre

 

Prvo mesto u kategoriji tradicionalnih igara podelili su mališani iz predškolskih ustanova„Poletarac“ iz Žagubice i „Galeb“ iz Petrovca na Mlavi. Drugo mesto je pripalo je deci iz predškolskih ustanova „Naše dete“ iz Vranja i „Lane“  iz Zvečana, dok su treće mesto zauzeli požarevački mališani iz PU„Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, vrtić „Duško Radović“.

 

U kategoriji modernog plesa su najbolja deca iz PU „Galeb“ iz Petrovca na Mlavi. Drugi su mališani iz PU „Majski Cvet“ iz Velikog Gradišta, a treću poziciju su ravnopravno podelili mali plesači i plesačice iz predškolskih ustanova „14 oktobar“ iz Malog Crnića i „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, vrtić „Majski cvet“ iz Kostolca.

 


Igre iz Banata

 

U bloku tradicionalnih igara nastupile su i predškolske ustanove „Dečije carstvo“  iz Velike Plane, „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca,– „Bambi“, „Naša radost“ iz Smedereva, „Leptirić“ iz Lajkovca, i „Majski Cvet“ iz Velikog Gradišta.

 

Sa modernim plesovima predstavile su se i predškolske ustanove:  „Poletarac“ iz Žagubice „Ljubica Vrebalov“ Požarevac–vrtić „Neven“, „Leptirić“ iz Lajkovca, i „Kaja“ iz Ljiga.

 

Žiri je radio u sastavu: Nebojša Petković predsednik i Marija Vlajović, Dragoljub Ilić, Svetlana Jevtić i Đurđina Mitrović, članovi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top