Petrovac sanira posledice od poplava

Petrovac

Društvo

Petrovac sanira posledice od poplava

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Usvojena rešenja na sednici Opštinskog veća koja omogućuju radove na sanaciji od letošnjih poplava koje finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja.

Počeli su radovi na rekonstrukciji vodotoka prvog reda u Busuru, te je veće moralo da donese rešenje o davanju građevinskog zemljišta na korišćenje na određeno vreme izvođaču radova „Vodoprivredi“ doo iz Požarevca. Inače, opština je pomenuto zemljište kupila početkom ove godine.

Članovi Opštinskog veća

Opština Petrovac na Mlavi, po rečima Duška Nedinića, predsednika opštine, nema zemljište tog kvaliteta i pozicije koje bi bilo zanimljivo investitoru. Dalje je naveo da je, u skladu sa mogućnostima, opština kupila u blizini kasarne 25 ari, a zbog mogućnosti da se u narednom periodu izgradi još jedna zgrada za izbeglice i socijalne slučajeve.

„Odluka o kupovini zemljišta se pokazala ispravnom tako da „Vodopivredi“ možemo da damo na privremeno korišćenje tih 20 ari koliko su tražili.Radovi se izvode na vodotoku prvog reda na brani Busur i svim ostalim na području Busura. Vrednost radova je oko milion evra, a finansira ih Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Od ove Kancelarije dobili smo još milion evra za vodotokove drugog reda, tender je sproveden. Kao prioritet istaknuta je zaštita Burovca i samog Petrovca, gde treba da se izvedu sanacioni radovi“, rekao je Nedinić  nakon sednice Opštinskog veća.

 

Predsednik opštine, Duško Nedinić

Preko Kancelarije za javna ulaganja opština Petrovac na Mlavi je, kako navodi predsednik opštine, dobila i novac za rekonstrukciju glavnog mosta kod bolnice u Petrovcu na Mlavi zajedno sa rešavanjem saobraćajne raskrsnice, tender je sporoveden i za petnaestak dana bi trebalo da izvođač bude uveden u posao. Predsednik opštine Nedinić je zamolio građane za razumevanje u periodu rekonstrukcije mosta koji je “kičma cele opštine“ zbog eventualnih problema u saobraćaju i korišćenja zaobilaznica.

„Rekonstrukcija mosta i raskrsnice je mnogo važna za Petrovac na Mlavi. Mi moramo da idemo krupnim koracima ka realizaciji svih važnih projekata“, naveo je Nedinić.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poslovnog prostora koji se nalazi u okviru poslovno stambenog objekta zdravstvene stanice u naseljima Ranovac i Šetonje. U tim objektima nalaze se apoteke ZU „Apoteka“ Požarevac, koje nikada nisu plaćale opštini nadoknadu za korišćenje objekta. Novi zakupci biće izabrani javnim nadmetanjem.

„Mi moramo da se staramo o našoj imovini i interesima opštine i zbog toga činimo sve što je u našoj nadležnosti da zaštiimo interese svih građana“, istakao je Nedinić.

On je uputio apel građanima da na svojim njivama ne pale biljne ostatke.

„Samo u poslednjih mesec dana šest puta više požara je bilo na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi nego prethodne godine.Zbog toga molim da se ponašamo odgovorno i ne dovodimo u opasnost živote i imovinu ljudi“, naglasio je predsednik opštine.

Na sednici Opštinskog veće opštine Petrovac njaviše tačaka se odnosilo na davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top