Petrovac grad rokenrola (FOTO)

Petrovac

Događaji

Petrovac grad rokenrola (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji Zavičajnog muzeja svečano otvorena dokumentarno – istorijska izložba „12 300 R’N’R“.

Izložbu su otvorili direktorka muzeja Žaklina Perić, autor izložbe i kataloga Milan Jenić, kustos petrovačkog muzeja i saradnik na katalogu Marko Milivojević.Izložba je nastala u saradnji petrovačkog Zavičajnog muzeja, Udruženja građana „Fabrika – Petrovac na Mlavi“ i Narodne biblioteke „Đura Jakšić“.

Postavka „12 300 R’N’R“ je osmišljena u cilju zaštite i promocije lokalne rokenrol kulture i  stvaralaštva.

Nastala je na bazi bogate tradicije jer Petrovac, ovaj muzički žanr, baštini više od pet decenija. Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa više od pedeset autorskih bendova nastalih od kraja sedamdesetih godina prošlog veka do pre desetak godina, orginalnim muzičkim instrumentima, fotografijama i brojnim drugim predmetima koji svedoče o tome kako je rok odolevao svim iskušenjima.Posebnu ulogu, u priređivanju programa, imalo je zalaganje mladih, okupljenih u Udruženju građana „Fabrika – Petrovac na Mlavi“ koje treću godinu zaredom organizuje rokenrol koncerte sa propratnim programima, kao i brojnim pojedincima.Takođe, ovo je i prvi događaj ovogodišnje “Rokerijade”.

Radno vreme Zavičajnog muzeja je svakog radnog dana od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 14 sati, a izložba je za posetioce otvorena do 26. avgusta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top