Petrovac dobija biciklističku stazu do Kamenova

Petrovac

Događaji

Petrovac dobija biciklističku stazu do Kamenova

Foto: petrovacnamlavi. rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan Ugovor o finansiranju projekta „Izgradnja Biciklističko-pešačke staze Petrovac-Kamenovo“ prva faza planiranog biciklističkog koridora kroz opštinu Petrovac na Mlavi između lokalne samouprave i predstavnika Ministarstva.

Ispred lokalne samouprave činu potpisivanja prisustvovali su Boris Gvozdić, pomoćnik predsednika opštine i Stefan Jovanović direktor Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi koja je nosilac projekta. 


potpisan ugovor

Vrednost projekta procenjena je na 24 miliona dinara. Ministarstvo će kroz pomenuti Program finansirati 15 miliona dinara dok će preostala sredstva obezbediti lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta.

Projekat će biti finansiran iz Programa rasporeda i korišćenja  subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini. Programu je prethodio javni poziv Ministarstva za finansiranje projekata razvoja turizma na kojem je aplicirala Turistička organizacija  opštine Petrovac na Mlavi preko Opštinske Uprave gde je bio angažovan Opštinski tim za upravljanje projektima koji je pripremio kompletnu konkursnu dokumentaciju.

Buduća biciklističko-pešačka staza prostiraće se od Petrovca do Kamenova u dužini od 1564 metara i širini od 3 metara. Staza će se pružati paralelno sa kolovozom Petrovac- Požarevac i planirana je za dvosmeran biciklistički saobraćaj sa posebnim delom za pešake.  Pored toga, staza će biti opremljena kompletnim urbanim mobilijarom u vidu klupa za sedenje, korpi za otpadke i stalcima za parkiranje bicikala. Trasa staze biće  obeležena kompletnom saobraćajnom i vertikalnom signalizacijom.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top