Pet projekata Urban Stream-a u 2018.godini

Požarevac

Društvo

Pet projekata Urban Stream-a u 2018.godini

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje „Urban Stream“ prigodnim programom obeležilo Međunarodni dan volontera.

Na završnoj priredbi napravljena je rekapitulacija svega onoga što je udruženje radilo u ovoj godni. U 2018. godini udruženje je sprovelo ukupno pet projekata.

Realizovan je projekat prevencije socijalne isključenosti i marginalizacije dece i mladih, društveno-kreativna edukacija „Pridruži se i ti!“, u okviru koje su realizovane likovno-kreativne radionice za učenike nižih razreda osnovnih škola i predškolce. Radionice je vodila Aleksandra Milošević.


Glumci iz predstave „The Hysterical History Of The Trojan War“

Engleski dramski klub je sa grupom učenika sedmih razreda svih osnovnih škola režirao dramsko izvođenje dela „The Hysterical History Of The Trojan War“, D.M. Larsona. Klub vodi  Miroslav Milutinović. U sklopu istog projekta sprovedena je edukacija učenika četiri osnovne škole na teme vršnjačkog nasilja, diskriminacije, konflikata i komunikacije.

U ovoj godini rađen je projekat prevencije diskriminacije i vršnjačkog nasilja „Imam samo jednu kožu“ koji je obuhvatio edukaciju mladih učenika pet srednjih škola  iz Požarevca i Kostolca na teme komunikacije, konflikata i diskriminacije, kroz obuku koju je vodila Maja Marić. U okviru ovog projekta urađena je adaptacija dela „Pozdravi nekog“, Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, čiju režiju je radila Dragana Kostić Milutinović.

„Kreativno leto u gradu 2018.“ je projekat koji je u letnjim mesecima omogućio besplatne kreativne radionice u centru grada, na kojima su učestvovala mnogobrojna deca našeg grada. U sklopu istog projekta vršeno je čitanje bajki na centralnom trgu u gradu.


Insert iz predstave „The Hysterical History Of The Trojan War“

Projekat „W2W – Korak do zaposlenja“ ima za cilj pospešivanje zapošljivosti učenika završnih godina trogodišnjih i četvorogodišnjih smerova, kroz edukaciju o socijalnim veštinama, koju vodi Maja Marić, karjerno savetovanje i vođenje, koje vodi Sanja Novaković, i preduzetništvu, koju vodi Valentina Milanov. Projektom je obuhvaćeno pet srednjih škola.

Svi navedeni projekti se sprovode uz podršku grada Požarevca.

Omladinski volonterski projekat „Zaštitimo prirodu!“ se sprovodi kroz program „Mladi su zakon”, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, i ima za cilj povećanje svesti o štetnim posledicama korišćenja plastike i plastičnih predmeta.

Ovom prilikom saradnici na pomenutim projektima dobili su zahvalnice.Postioci su mogli da vide i predstave „The Hysterical History Of The Trojan War“ Engleskog dramskog kluba i „Pozdravi nekog“ rađenu u okviru projekta „Imam samo jednu kožu“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top