Otvorena pešačko - rekreativna staza

Malo Crniće

Turizam

Otvorena pešačko - rekreativna staza

Foto: toomc.org

How Good Of A Friend Are You Really?

Akcijom „Hodanje do zdravlja” simbolično je počelo korišćenje staze koja obuhvata obilazak manastira Bradača, spomen obeležja Vranjevac, vrha Bubanj i paraglajding staze.

Izlet su organizovali Turistička organizacija opštine Malo Crniće u saradnji sa planinarskim klubom Vukan iz Požarevca.

Cilj izleta je razvijanje pozitivnog odnosa prema kulturnim vrednostima, socijalnim odnosima, sportskim potrebama i navikama, shvatanje značaja zdravlja i zdravih stilova života i promocija opštine Malo Crniće.


U zdravom telu zdrav duh

Pešačko rekreativna staza ukupne dužine 14,3 km jasno je označena planinarskim simbolima crveno bele boje i strelicama koje označavaju pravac i udaljenost do sledećeg odredišta, što u narednom periodu omogućava svim posetiocima nesmetano korišćenje staze i uživanje u turističkoj ponudi Malog Crnića bez bojazni da li će se izgubiti u prirodi.

Obilazak staze realizovan je uz podršku licenciranih vodiča planinarskog kluba „Vukan“ i Dragana Jacanovića koji je održao istorijski čas na spomen obeležju Vranjevac.


Svež vazduh fizička aktivnost i čas istorije

Odazvalo se 250 učesnika sa teritorije opštine Malo Crniće i Požarevac, među njima i predstavnici lokalne samouprave i direktori javnih ustanova.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top