Osveštana  O.Š. „Đura Jakšić”  u Toponici

Malo Crniće

Događaji

Osveštana O.Š. „Đura Jakšić” u Toponici

Foto: M.Cvetković

How Good Of A Friend Are You Really?

Episkop braničevski Ignatije nedavno osveštao školu „Đura Jakšić“ u Toponici kod Malog Crnića, uz sasluženje sveštenika požarevačkog namesništva.

Preosvećenog Episkopa Ignatija dočekali su učenici, roditelji i nastavnici sa direktorkom, Jelenom Stojanović i veroučiteljima Andrijanom Mugoša Pekić i Milošem Cvetkovićem koji su u saradnji sa nadležnim parohom, jerejem Markom Pekićem, pokrenuli inicijativu da episkop poseti školu i osvešta radne prostorije.

Na kraju osvećenja, vladika Ignatije je rekao da je zadatak svake škole i nastavnika da deci prenesu znanje iz predviđenih nastavnih predmeta, ali i da se staraju o dečijem obrazovanju kako bi postali dobri i plemeniti ljudi.

Najvažnije je da deca razviju prijateljstvo i ljubav među sobom, to je najvrednije kod čoveka koji se, poznaje, ne po znanju, već po tome da li ima zahednicu sa drugim čovekom. Sam Gospod nam je poručio da ljubimo jedni druge, jer samo tada, kada nekog volimo, otkrivamo šta znači biti čovek, tada je čovek ikona Božija – poručio je episkop Ignatije.

Nakon prigodnog dočeka koji su pripremili učenici i nastavnici, episkop je pozvan na trpezu ljubavi u trpezariji Zaovskog konaka koji je priredio toponički paroh, otac Marko sa svojom suprugom Andrijanom.

Nastavnica veronauke Andrijana Mugoša Pekić sa učenicima

Pomazanje – jedan od najvažnijih obreda prilikom osvećenja 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top