Optuženi za uzgajanje marihuane u kućnoj laboratoriji

Požarevac

Hronika

Optuženi za uzgajanje marihuane u kućnoj laboratoriji

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevljanin okrivljen da je napravio laboratoriju i do jula ove godine uzgojio više od 14 kilograma marihuane.

Osnovno javno tužilaštvo Požarevac je 3.decembra Osnovnom sudu u tom gradu podnelo optužni predlog protiv S.Š. iz Požarevca, zbog izvršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  i neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i protiv S.S. iz Kostolca zbog izvršenja krivičnog dela iz 246 st.2 KZ-a, saopštilo je OJT Požarevac.

Okrivljenom S.Š se stavlja na teret da je u svojoj  porodičnoj kući u Požarevcu neovlašćeno uzgajao konoplju tzv. marihuanu, na taj način što je u pomoćnom objektu napravio laboratoriju za uzgajanje konoplje, ugradio elektroorman i postavio veći broj lampi i reflektora povezanih sa tajmerom, kako bi grejao i osvetljavao prostor, biljke svakodnevno zalivao i tretirao sredstvima za prihranjivanje. Do  3.jula na ovaj način uzgojio marihuanu, ukupne sirove mase od 14 kilograma i 210 grama.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenoj S.S. iz Kostolca izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 godine, a okrivljenom  S.Š. izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 4 meseca, za oba krivična dela, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top