Opština Žagubica uzela učešće na 13. Sajmu etno hrane i pića

Žagubica

Događaji

Opština Žagubica uzela učešće na 13. Sajmu etno hrane i pića

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način, održana je od 21. do 24. novembra u Beogradu.

Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Na manifestaciji su učestvovali proizvođači iz različitih krajeva Srbije.

Opština Žagubica predstavljajući proizvode karakteristične za područje Homolja, na svom izložbeno – prodajnom prostoru privukla je veliki broj posetilaca, a izlagači su predstavlili ono najbolje: kvalitet i originalnost.

Kako bi trpeza priređena za goste Sajma, organizatore i domaćine bila još bogatija pored vrednih domaćica iz Homolja, pobrinuli su se i učenici Tehničke škole iz Žagubice.    

Najveću i najstariju smotru proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda - Sajam etno - hrane i pića 2018, posetili su i prestavnici lokalnog rukovodstva opštine Žagubica, načelnica Opštinske uprave Smederevka Buckić, zamenik predsednika opštine Predrag Ivković, pomoćnik predsednika opštine Dušan Milosavljević, kao i saradnici Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj, koji su pod okriljem Regionalne privredne komore Požarevac i u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom uložili velike napore da se opština Žagubica na samom sajmu predstavi u najboljem svetlu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top