odrzana-ekolimpijada-u-kucevu

Kučevo

Događaji

Održana „EkOlimpijada„ u Kučevu

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevo je u ponedeljak bilo sedište olimpijskog duha i u znaku pet olimpijskih vrednosti.

Kučevo je u ponedeljak bilo sedište olimpijskog duha i u znaku pet olimpijskih vrednosti.

 

 

To su: radosti igre, fer pleja, poštovanja,izuzetnosti i jedinstva  duha, tela i uma. U tu svrhu,učenicii iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Kučevo : OŠ “Ugrin Branković” iz Kučeva, OŠ “Slobodan Jović” iz Voluje, OŠ “Veljko Dugošević” iz Turije i OŠ “Živojin Žika Popović” iz Rabrova  su u delu programa “Olimpijska aleja” u dvorištu OŠ u Kučevu, zajedno sa Viktorom Nemešom, proslavljenim rvačem, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju, posadili pet stabala koja predstavljaju po jednu olimpijsku vrednost.Ovom prilikom, partner Olimpijskog komiteta Srbije, kompanija Coca –Cola, poklonila je školama lopte za odbojku, košarku i fudbal.

 


Viktor Nemeš i Jasmina Ćamilović otvaraju ''EkOlimpijadu'' Kučevo 2016

 

Nakon toga „EkOlimpijadu„Kučevo 2016.su,na glavnom gradskom trgu ispred Centra za kulturu, zvanično otvorili zamenica predsednika opštine Kučevo, Jasmina Ćamilović i promoter, rvač, Viktor Nemeš, kome su svi na trgu poručili da jeste “važno učestvovati” ali da se on iz Rija ipak vrati sa zlatnom medaljom.

 


Rvač sa osnovcima koji su posadili stabla

 

Kroz nešto više od tri časa, koliko su dešavanja trajala, slobodno se može reći da je cilj „EkOlimpijade“- da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama,razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine, u potpunosti ispunjen.

 


Rvač Viktor Nemeš sadi stabla

 

Svi učesnici su dobili posebne medalje, a sam Viktor Nemeš je za naš portal izjavio, da mu je to jedna od do sada najdraže osvojenih.
Vrhunac “EkOlimpijade„ Kučevo 2016. predstavljalo je takmičenje u “Eko fudbalu u kome su učesnici, mešoviti muško-ženski parovi, sami određivali pravila i tako doprineli fer pleju i korektnosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top