Održana 69.sednica Opštinskog veća Petrovac na Mlavi (FOTO)

Petrovac

Događaji

Održana 69.sednica Opštinskog veća Petrovac na Mlavi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na dnevnom redu bilo je 19 tačaka.

Pored nekoliko tačaka koje su preduslov za ostvarivanje projekata koji su zacrtani za ovu godinu,  veliki broj tačaka dnevnog reda odnosio se na tekuća pitanja koja su neophodna za usvajanje po osnovu zakona i propisa.

Najinteresantnija tačka današnjeg zasedanja je odluka o davanju saglasnosti, odnosno predlog zaključka o učešću u javnom nadmetanju.

“Odluka se odnosi na zemljište koje se nalazi neposredno blizu deponije, a koje je neophodno da bi se u opštini Petrovac na Mlavi sagradila transfer stanica. Početna cena je 50.000 dinara, javni pravobranilac je dobio saglasnost da učestvuje na nadmetanju i mislim da se, obzirom na karakter tog zemljišta, niko neće pojaviti”, objasnio je predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić.

 

Sednicom predsedavao Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Na zasedanju je usvojen nacrt odluke o pokretanju poslova pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine Petrovac na Mlavi neposrednom pogodbom u skladu sa urbanističkim projektom “Prokino sokače”, koje je usvojeno na sednici SO Petrovac na Mlavi 10.oktobra 2002.godine.

“Te 2002.godine je sa građanima koji žive u takozvanom, “Prokinom sokačetu”, kojih ima oko tridesetak, sklopljen dogovor da se njihova privatna imovina ustupi opštini Petrovac na Mlavi. Tada je napravljen dogovor da im se za tu imovinu koju oni ustupaju isplati pravična naknada. Sadašnje činjenično stanje jeste da se delovi njihove privatne svojine koriste kao ulica, preko njih se obavlja putnički i pešački saobraćaj, jednim delom trase prolaze nadzemni i TT vodovi,kao i trasa vodovodne i kanalizacione instalacije. Smatrajući da je moralno, da je imovinsko pravno zakonito, da nijednom građaninu  opštine Petrovac na Mlavi ne može ništa da se oduzme, a da mu se to ne isplati, odlučili smo da obeštetimo građane  za imovinu koja im je oduzeta. Ovo je nacrt odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti. To neće uticati  na budžet opštine Petrovac u toj meri da ne nastavimo da gradimo i razvijamo opštinu”, rekao je Duško Nedinić.

On je još istakao da je na ovoj sednici usvojen predlog zaključaka sa sedme sednice Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima. Zaključak je da moraju da se urede kritične tačke na pojedinim delovima gde se dešava najviše nezgoda, a mišljenje o tim tačkama daju stručnjaci iz saobraćaja.

Nedinić je na kraju još dodao da je urađen projekat za nadgradnju i dogradnju vrtića u Petrovcu na Mlavi kako bi se povećali kapaciteti. Takođe, pri kraju je izrada projektne dokumentacije za novi Centar za socijalni rad, koji je jedan od najlošijih na teritoriji Republike Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top