Odeljenje Centra za usavršavanje i u Braničevskom okrugu

Petrovac

Društvo

Odeljenje Centra za usavršavanje i u Braničevskom okrugu

Foto: RSC Smederevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Procedure oko otvaranja Odeljenja Regionalnog centra za usavršavanje Smederevo u Petrovcu na Mlavi i zvanično teku.

Smederevski Regionalni centar za usavršavanje pokriva Podunavski i Braničevski okrug. Pošto je reč o prilično velikom prostoru, i činjenici da su opštine i gradovi udaljeni od smederevskog sedišta, pre izvesnog vremena je pokrenuta inicijativa da se u Petrovcu na Mlavi otvori odeljenje Centra gde bi se na seminarima, edukacijama, radionicama i raznim drugim programima, okupljali zainteresovani učesnici iz Kučeva, Malog Crnića, Golupca, Žagubice, Žabara, Velikog Gradišta...

S obzirom na to da pri Centru za usavršavanje u Smederevu radi i Naučni klub, kao deo mreže Centra za promociju nauke, korak koji je prethodio otvaranju predstavništva u Petrovcu na Mlavi, bilo je i osnivanje Naučnog kluba u Ranovcu. Takođe je najavljeno i otvaranje Parka nauke u Petrovcu na Mlavi, a sve sa ciljem da se nauka izmesti iz centara i što je više moguće približi pre svega najmlađima i đacima.

Susret u Smederevu koji je nedavno održan, između direktora Centra za profesionalni razvoj, mr Borivoja Janoševića  i pomoćnika predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Borisa Gvozdića i direktora SŠ „Mladost“, Aleksandra Filipovića, imao je za cilj da se preciziraju detalji i ujedno je zvanično pokrenuta procedura otvaranja Odeljenja Regionalnog centra u Petrovcu.

Obavljene su i neophodne konsultacije sa Školskom upravom Požarevac i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Otvaranje Odeljenja predviđeno je u narednoj kalendarskoj godini.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top