Od raka dojke oboljevaju sve mlađe žene

Braničevo

Zdravlje

Od raka dojke oboljevaju sve mlađe žene

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pojačana psihološka napetost remeti status hormona što može uticati na veću učestalost karcinoma. 

Od raka dojke u Srbiji godišnje oboli oko 60 žena na 100.000 stanovnika, što je prosečna učestalost u Evropi, izjavio je danas načelnik Odeljenja onkološke hirurgije KBC "Bežanijska kosa" Nebojša Ivanović, piše Beta prenosi B92.
 

On je na Medicinskom fakultetu u Nišu rekao da je u nekim delovima sveta učestalost raka dojke i veća od 100 žena na 100.000 stanovnika. Ivanović je kazao da rak dojke jeste češća bolest u Srbiji nego ranije, ali ne onoliko koliko se misli.

"Poslednjih godina postoji trend bolje dijagnostike i ranijeg otkrivanja bolesti, što doprinosi utisku da je karcinom dojke češći nego ranije", rekao je Ivanović na simpozijumu o dijagnostici i terapiji raka dojke.

On je kazao da je danas u odnosu na pre tridesetak godina mnogo uspešnije lečenje raka dojke, ali je ukazao da od te bolesti oboljevaju sve mlađe žene.

"Rak dojke jeste najčešća maligna bolest kod žena širom sveta. Smatram da na pojavu bolesti definitivno utiče stres", rekao je Ivanović jer pojačana psihološka napetost remeti status hormona što može uticati na veću učestalost karcinoma.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top