Od infarkta češće umiru žene

Braničevo

Zdravlje

Od infarkta češće umiru žene

Foto: ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" od bolesti srca i krvnih sudova češće umiru žene nego muškarci – objavljuju Tanjug i Novosti.

Kardiovaskularne bolesti godišnje "potpišu" više od 52.000 umrlice što našu zemlju svrstava na neslavno treće mesto odmah posle Rusije i Ukrajine.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" od bolesti srca i krvnih sudova češće umiru žene nego muškarci. Neslavna statistika kaže da od ove grupe bolesti na svakih sat vremena umre šest osoba – navode Tanjug i Novosti.

Zabluda je da od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju samo starije osobe iz ekonomski razvijenijeg društva. Danas je starosna granica sve niža, nijedan stanovnik planete nije pošteđen bez obzira gde živi i kakvog je socijalno - ekonomskog statusa.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" tokom 2016. godine od kardiovaskularnih bolesti umrlo je 52.102 osobe i to 28.314 žena i 23.788 muškaraca, a među najčešćim obolenjima je infarkt srca.

Celokupan tekst OVDE

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top