Od fotografije do krova nad glavom (FOTO)

Požarevac

Život

Od fotografije do krova nad glavom (FOTO)

Foto: Slobodan Vasić,Sveta Filipović

How Good Of A Friend Are You Really?

Fotografija tužnog mališana iz Požarevca koji se nije obradovao novogodišnjem paketiću bukvalno je obišla svet. Šta je epilog?

Videvši sliku na Tviteru, Jovana Karanović, devojka sa naših prostora koja je studirala u Kaliforniji, a sada radi u Amsterdamu, animirala je svoje prijatelje i za 24 sata prikupila 750 evra. Kontaktirala je Slobodana Vasića, humanitarca sa Fejsbuk grupe „Požarevac na FB“ i pitala kome da uplati novac i šta im je sve potrebno.

Kuća Filipovića nije za život

„Odgovorio sam joj da šta god da kupimo nemaju gde da smeste. Najbolje je da im kupimo kuću, a ja ću preko grupe da im tu kuću napunim nameštajem i ostalim stvarima“, priča Vasić.

 

Slobodan Vasić medijski radnik i humanitarac

S obzirom na to da je Jovana član „Rotari kluba“ u Amsterdamu, obećala je da će razgovarati sa guvernerom Rotari zajednice u Holandiji. Održala je obećanje, holandski guverner Rotari kontaktirao je srpskog i došli su do rešenja.

O Filipovićima E-Braničevo je pisalo pre nešto više od osam meseci. http://ebranicevo.com

Ideja je da se kupi kuća za porodice Đure Odžačara, Steve Filipovića sa Igme i Mirjani i njenoj deci iz ulice Rade Slobode. Trebalo bi da se prikupi oko 15 – 20.000 evra za kupovinu kuće koju neće dobiti u vlasništvo, već će njome gazdovati fondacija koju ćemo osnovati, a stanovi će im biti dati na korišćenje“, objašnjava Vasić.

 

Neugledna zgrada dom je Filipovića

On je dodao da će ovih dana odneti nešto hrane ovim porodicama.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top