Očuh i majka maloletnih devojčica osuđeni zbog nasilja u porodici

Malo Crniće

Hronika

Očuh i majka maloletnih devojčica osuđeni zbog nasilja u porodici

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tužilaštvo nezadovoljno izrečenim kaznama i najavljuje žalbu na presudu.

Nakon optužnice Osnovnog javnog tužalaštva u Požarevcu od 11.februara 2016. godine, Osnovni sud u Požarevcu je 6.decembra ove godine doneo prvostepenu presudu kojom je okrivljeni D.O. iz Smoljinca oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci. Istom presudom okrivljena J.S. iz Smoljinca, oglašena je krivom za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci.

 Okrivljeni D.O. je četiri godine vršio nasilje prema tada maloletnim ćerkama svoje vanbračne supruge, koje su rođene 1998 i 1999. godine.dok mu je njihova majka J.S. omogućavala da vrši nasilje nad ćerkama,  o kojima je ona kao roditelj bila dužna da se stara.

Tokom trajanja krivičnog postupka majka je rešenjem Osnovnog suda u Požarevcu, a na predlog Centra za socijalni rad u Malom Crniću, lišena roditeljskog prava.

    Tužilaštvo smatra da je, imajući u vidu složenost predmeta, za svaku pohvalu to što je presuda doneta u relativno kratkom roku, ali je s obzirom na način izvršenja krivičnog dela, kao i zaštitu interesa maloletnih lica,nezadovoljno visinom izrečenih kazni prema okrivljenima, te najavljuje žalbu na presudu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top