Obučeni novi edukatori (FOTO)

Požarevac

Događaji

Obučeni novi edukatori (FOTO)

Foto: E.B., JAZAS

How Good Of A Friend Are You Really?

Omladina JAZAS-a Požarevac i ove godine je organizovala obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju zloupotrebe droga.

Obuka je deo projekta „Znam šta hoću, drogu neću“ koju JAZAS realizuje u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Požarevac i Udruženjem „Art Distrikt“. Grad Požarevac je prepoznao kvalitet ovog programa, koji se realizuje već drugu godinu.

 „Prošle godine imali smo priliku da obučimo mlade da drže radionice u školama, što je odlično proteklo. Radili smo radionice u osnovim školama. Obiku ponovo radimo jer mnogi mladi ljudi odu iz grada na dalje školovanje. Potrebne su nam nove mlade snage kako bi pokrili što više njihovih vršnjaka“, rekao je Zoran Jović, koordinator projekta.


Zoran Jović, koordinator projekta

Udruženju „Prevent“ iz Novog Sada primarna je delatnost prevencija zloupotrebe droge i smanjenje njene štetnosti.

 „Najčešća pitanja maldih vezana su za supstance koje su čuli putem medija.Mladi u principu nemaju dovoljno samopouzdanja. To je zapravo ono na čemu mi ovde sa njima radimo, da steknu samopouzdanje, znanje i vešine, kako bi mogli samostalno da drže radionice u školama i da budu samouvereni“, kazao je Nebojša Đurasović iz udruženja „Prevent“, koji je vodio trening.


Nebojša Đurasović, iz udruženja „Prevent“

Pored ove obuke planiran je i seminar za prosvetne radnike. Prošle godine je trajao samo nekoliko sati, dok je ove godine zamišljeno da traje dva dana.

 „Prosvetni radnici probaju u praksi radionice koje mogu da rade sa mladim ljudima u školama, sa svojim kolegama. Cilj je da proširimo krug delovanja i ostavimo im nešto što oni mogu da rade i dalje“, naveo je Zoran Jović.

  • Obučeni novi edukatori (FOTO)
  • Obučeni novi edukatori (FOTO)
  • Obučeni novi edukatori (FOTO)
  • Obučeni novi edukatori (FOTO)
  • Obučeni novi edukatori (FOTO)
  • Obučeni novi edukatori (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top