Obnova škola - priprema za dualno obrazovanje

Kostolac

Događaji

Obnova škola - priprema za dualno obrazovanje

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Zamenjena stolarija u Tehničkoj školi „Nikola Tesla” u Kostolcu.

Nova stolarija, ukupne površine 2000 kvadrata postavljena je na glavnoj zgradi škole i školskoj radionici. Vrednost investicije oko 3 miliona dinara.

„Budžetom je grad Požarevac za ovu investiciju obezbedio više od 4 miliona dinara, a ugovor je dodeljen za nešto manje od 3 miliona dinara

Kroz ovu javnu nabavku obezbeđena je najbolja stolarija A klase, radi se o osmokomornim profilima sa staklima koji su punjeni argonom, što obezbeđuje najbolji koeficijent toplotne provodljivosti po standardima Evropske unije”, rekao je Goran Nestorović, direktor kotolačke škole.


gradonačelnik Bane Spasović u razgovoru sa direktorom škole Goranom Nestorovićem​

Kako je ova godina u Kostolcu u znaku dece i omladine, za narednu je predviđeno i uređenje fiskulturne sale u Tehničkoj školi. 

Gradonačelnik Požarevca je napomenuo da je ovo ulaganje zapravo jedna velika priprema za ono što se očekuje:

„U razgovoru sa Gabrijelom Grujić, šefom Kancelarije za dualno obrazovanje Vlade Republike Srbije, stavili smo akcenat na dualno obrazovanje u saradnji sa Tehničkom školom „Nikola Tesla“ i Poljoprivrednom školom sa domom učenika  „Sonja Marinković” iz Požarevca.  

Tada me je iznenadila njena napomena da će o ovim školama obavestiti premijera Vučića,  jer je Požarevac na korak od dualnog obrazovanja, mi već u praksi imamo na neki način ispunjenu i formu za dualno obrazovanje”, zaključio je Bane Spasović.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top