Obnavlja se „Vranjevac“

Malo Crniće

Društvo

Obnavlja se „Vranjevac“

Foto: youtube

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Malo Crniće raspisala je javnu nabavku za obnavu spomen obeležja „Vranjevac" u naselju Kula.

Ovom prilikom biće urađeno popločavanje prilazne betonske staze i kružnog platoa oko spomenika, zatim nabavka i ugradnja parkovskih betonskih ivičnjaka, popravka oštećenog cementnog maltera na telu spomenika, izrada i malterisanje parapeta na nadstrešnici i izrada armirano-betonskog podprozornika – okapnica.

Potom bi usledili završni radovi koji podrazumevaju uređenje okolnog terena sa vraćanjem u prethodno stanje. Rok za izvođenje radova je do 25 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Inače, spomenik Vranjevac posvećen je svim palim borcima sa teritorije Braničevskog okruga u oslobodilačkim ratovima između 1912-1918. godine. Nalazi se u ataru sela Kula, na teritoriji opštine Malo Crniće, pored čudom prirode očuvanih rovova u kojima su branioci dali život za Srbiju. 

Poseban kuriozitet spomenika predstavlja desetogodišnji istraživački rad u cilju prikupljanja i štampanja četvorotomne knjige sa 23.560 imena poginulih sa teritorije Braničevskog okruga, koja je uzidana u spomenik Vranjevac.

Ponude se mogu podneti do 27. avgusta. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top