Obiđite Đerdapsku klisuru - na dva točka

Braničevo

Turizam

Obiđite Đerdapsku klisuru - na dva točka

Foto: Arriva Litas

How Good Of A Friend Are You Really?

Autobus sa nosačem bicikla saobraćaće na liniji Beograd – Kladovo – Beograd.

Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, i ove godine biciklistima i ljubiteljima aktivnog odmora omogućava jednostavan pristup čudesnim biciklističkim stazama na području Đerdapske klisure. 

Reč je o inovativnom konceptu koji je kompanija Arriva u partnerstvu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavskim centrom za kompetenciju primenila na našem tržištu, a koji povećava slobodu mobilnosti, postavlja više destinacija u domet biciklista i promoviše biciklizam kao alternativu kratkim vožnjama automobilima kako bi se smanjile emisije štetnog gasa.

Arriva je obezbedila specijalnu autobusku liniju sa nosačem koji može da ponese pet bicikala dok je usluga korišćenja nosača uz kupovinu karte besplatna. Poslaci su svakodnevni. 

Termini od Beograda ka Kladovu: Beograd, 06:00 - Požarevac, 7:15 - Veliko Gradište, 8:10 - Golubac, 8:35 - Donji Milanovac, 9:45 - Kladovo, 11:00.

Termini od Kladova do Beograda: Kladovo, 16:15 - Donji Milanovac, 17:30 - Golubac, 18:35 - Veliko Gradište, 19:00 - Požarevac, 19:50 - Beograd, 21:10.

Cena povratne karte na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Inače, područje Đerdapske klisure je izuzetna biciklistička destinacija koja se sastoji od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta. Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin, a čak petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti - sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap. 

Osim same biciklističke rute, biciklisti mogu da posete Golubačku tvrđavu, kao i arheološko nalazište Lepenski Vir, a navigacija kroz ovu neverovatnu biciklističku avanturu značajno je olakšano zahvaljujući besplatnoj  Iron Gate Cycling aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS telefone.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top