Obeležen jubilej - 170 godina od osnivanja prvog Gradištanskog čitališta

Veliko Gradište

Događaji

Obeležen jubilej - 170 godina od osnivanja prvog Gradištanskog čitališta

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Promocija, svečana akademija i koncert povodom proslave jubileja.

U Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Velikom Gradištu održana je promocija „Gradištanskog almanaha“, nakon više od 10 godina. Ovogodišnji „Almanah“ objavljen je kao specijalno izdanje, tematski posvećeno jubileju Biblioteke.

U sali opštine Veliko Gradište održana je svečana akademija i koncert Bilje Krstić i „Bistrika“, uz klavirsku pratnju Mikija Stanojevića. U okviru svečane akademije bio je predstavljen poetsko-scenski recital, koji su pripremili profesori Srednje škole „Miloje Vasić“ – Milena Drndarević, Nenad Mihajlović i Bojan Jelić, sa učenicama: Anđelinom Blagojević, Katarinom Ilić, Emilijom Radosavljević, Stanislavom Savović i apsolventom Filološkog fakulteta, Igorom Mišurovićem.

Pored recitala predstavljen je i kratak istorijat Gradištanskog čitališta i aktuelna delatnost Biblioteke. Prisutnima su se obratili: direktorka biblioteke Milena Dimitrijević, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktorka požarevačke biblioteke, Vera Zarić Mitrović, i zamenik direktora Biblioteke grada Beograda, Marjan Marinković. Voditelj programa bio je pisac Dejan Aleksić, koji je svečanost zatvorio stihovima: „Uz čitalište, ah kakve li sreće, Veliko Gradište postalo je veće“.


Gosti na svečanosti

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top