Obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi (FOTO)

Petrovac

Događaji

Obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi (FOTO)

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečana sednica održana u holu petrovačke srednje škole "Mladost". Najzaslužnijima uručene nagrade i priznanja

Najpre je održana 12.redovna sednica SO Petrovac na Mlavi kojom je prededavao predsednik lokalnog parlamenta Milanče Aćimović. Sednica je protekla u svečarskom tonu, a dnevni red od desetak tačaka odbornici su odradili za manje od sat vremena.  

Milanče Aćimović sa saradnicima na redovnom zasedanju

Duško Nedinić, predsednik opštine, kao domaćin zahvalio se svima koji su prisustvovali ovom događaju,a građanima čestitao Dan opštine i zahvalio im se na ukazanom poverenju.


Duško Nedinić predsednik opštine

„Ovaj praznični dan služi da nas podseti koliko naša opština ima prijatelja, a samim tim i podršku u napretku, ali i da nas podseti na sve uspešne ljude koji su svojim zalaganjem u različitim oblastima, zaslužili priznanja. Stoga, želim posebno da pozdravim i ovogodišnje dobitnike nagrada, čiji uspesi, trud i rad doprinose razvoju naše opštine i podizanju njenog ugleda. Ovaj dan je i prilika da se podsetimo koliko smo i mi, kao rukovodstvo ove opštine, uradili i doprineli razvoju i napretku. Možda ću zvučati neskromno, ako kažem da ove godine Dan opštine dočekujemo u nešto lepšem Petrovcu nego prošle godine. Mislim da je malo onih koji mogu izraziti nezadovoljstvo novim izgledom centra grada. Uređenje pešačke zone, pored velikog praktičnog značaja, ima i simbolički –  pokazuje da naša obećanja nisu bila kampanja za skupljanje glasova, već ozbiljna namera i težnja ka oporavku naše opštine, počevši od samog jezgra grada.  Asfaltirano je i deset ulica, sanirano preko 40 kilometara kategorisanih i nekategorisanih opštinskih puteva i uloženo oko 140 miliona dinara. Dakle,rekonstrukcije puteva, izgradnja mostova, ulaganje u bezbednost građana, zdravstvo i školstvo, bili su prioriteti na kojima smo radili i gde se efekti već mogu videti. Brinuli smo i o najugroženijima, kroz jednokratne pomoći, nastavili sa izdvajanjima za novorđenčad, stipendijama za najbolje studente. Nismo zaboravili ni na sela - 9,5 miliona dinara izdvojeno je za subvencije za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, rekao je Nedinić i dodao da ovdašnji poljoprivrednici mogu očekivati nekoliko konkursa za dodelu sredstva.

12 Sednica SO Petrovac

Naglasio je da je sve to podržala Vlada Srbije kojoj duguju veliku zahvalnost,a naročito sada već predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je verovao u projekte petrovačke vlasti, bez te podrške ne bi došlo do realizacije. 

Nedinić se zahvalio i potpredsedniku Narodne skupštine Veroljubu Arsiću, Aleksandru Jokiću i brojnim firmama i javnim preduzećima,a posebne reči zahvalnosti uputio je Darku Glišiću, predsedniku Izvršnog odbora SNS, koji je, kako kaže, svojim zalaganjem doprineo da opština za godinu dana postigne jasne i vidljive rezultate i doprineo da Petrovac na Mlavi ima veru u budućnost.

„Petrovac na Mlavi više nije zaboravljena varoš, već je stekao status opštine koja svim snagama ide napred, koja ostvaruje rezultate i postaje prepoznatljiva na mapi Srbije.  Ponosan sam na povećanu  transparentnost u radu i rekao bih, poboljšanu komunikaciju, ali i protok informacija o potrebama građana, koje su naša vodilja. Mi ovde ne stajemo. Razvoj se ne dešava preko noći, do njega se ne dolazi nakon godinu dana. Razvoj zahteva konstantan rad, konkretna dostignuća, svake godine, svakog dana. Još je mnogo puteva koje treba izgraditi, projekata koje treba realizovati... Mnogo posla nas očekuje da od Petrovca na Mlavi napravimo kvalitetno mesto za život, po meri svih građana, kazao je prvi čovek ove opštine izrazivši nadu da će se naredne godine ovde obeležiti još veće pobede.

  Emitovan je dokumentarni film  o rezultatima koje je opština postigla od juna 2016. do juna 2017.godine.

Na kraju svečanosti Nedinić je uručio  povelje „ 4.jun“  Darku Glišiću za doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi, OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, povodom 180 godina postojanja i Dejanu Saviću,  za doprinos u razvoju energetskog snabdevanja u Opštini Petrovac na Mlavi.

Duško Nedinić i Darko Glišić

Prizananja je uručio Goran Ristić, zamenik predsednika opštine : MZ Malo Laole za angažovanje i doprinos u izgradnji vodovoda u tom naselju, Fudbalskom klubu „Manastirica“ iz Manastirice za tridesetogodišnji rad i osvajanje prvog mesta u Opštinskoj fudbalskoj ligi,  FK „Zadrugar“ iz Tabanovca za doprinos razvoju sporta u opštini Petrovac na Mlavi i osvajanje prvog mesta u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi i Domu zdravlja Petrovac za dugogodišnji uspešan rad.
 
Nagrade 4.jun u vidu priznanja sa novčanom nagradom uručili su predsednik SO Milanče Aćimović i njegov zamenik Dejan Živanović,  dobitnicima: Miroslavu Živadinoviću, dugogodišnjem prvaku petrovačkog pozorišta „Bata Bulić“, Snežani Stepanović, radniku Opštinske uprave za dugogodišnji predan rad, Aleksandri Stević, medicinskoj sestri u Ustanovi „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu za tridesetogodišnji uspešan rad, Nevenki Bogić, blagajniku u Srednjoj školi „Mladost“, za istaknut i predan rad, Oliveri Stanisavljević, za dugogodišnji rad u PD „Galeb“, Aleksandru Milenkoviću iz Šetonja, za prvo mesto na Republičkom takmičenju u bodibildingu i vicešampionsku titulu na Balkanskom prvenstvu, zatim Verici Dimitrijević, radniku Opštinske uprave za posvećen i uspešan rad u proteklom periodu,  Mališi Brankoviću, radniku Opštinske uprave  za dugogodišnji istaknuti rad, Radetu Popoviću, radniku JKP „Parking servis“ za istaknut rad i značajan doprinos uspehu preduzeć, kao i. Ranici Lepojević, bivšoj radnici Opštinske uprave za dugogodišnji predan rad.

Nagradu „Dragutin Tomašević“ uručio je predsednik sportskog saveza Petrovac na Mlavi Dejan Marković, a dobio je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.  

Nagrada Dragutin Tomašević

Pored kompletnog rukovodstva opštine Petrovac na Mlavi ,svečanosti povodom Dana opštine su prisustvovali: Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Veroljub Arsić, podpredsednik Narodne skupštine Srbije, Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Slobodan Branković, predsednik Atletskog saveza Srbije, Miletić Tića Mihajlović, narodni poslanik, Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, Milorad Bakalović, direktor Preduzeća za puteve Požarevac, Dejan Savić, direktor Elektrodistirbucije Požarevac, Dane Korica, stručni savetnik Sportskog saveza Srbije, Ludvig Novak, župan opštine Puconci (Slovenija),direktori  javnih preduzeća i ustanova, predstavnici gradova i opština, kao i predstavnici crkve, vojske, pravosudnih organa i ostali gosti.

Duško Nedinić sa istaknutim gostima

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top