O uslovima stanovanja u romskim naseljima u Kostolcu

Kostolac

Događaji

O uslovima stanovanja u romskim naseljima u Kostolcu

Foto: Udruženje Roma Braničevskog okuga

How Good Of A Friend Are You Really?

„Dan za romsku zajednicu“ Udruženja Roma Braničevskog okruga ovoga puta u Kancelariji za romska pitanja u Kostolcu.

Ovo je deseti sastanak čiji je cilj  informisanje romske zajednice o aktuelnim temama, događajima i aktivnostima koje dovode do socijalne inkulzije Roma i Romkinja u Požarevcu i Braničevskom okrugu.

Tema sastanka bili su uslovi stanovanja u romskim naseljima u Kostolcu.

 „Na ovaj način želimo da pitanje uslova stanovanja i infrastukture u romskim naseljima stavimo na dnevni red za rešavanje, da pokrenemo niz pitanja i inicijativa koje će dovesti do toga da se u politikama prema romskoj zajednici jasno definišu koraci koje će dovesti do konkretnog rešavanja svih infrastrukturalnih i komunalnih problema u romskim naseljima“, kažu organizatori sastanka.


Deseti sastanak u Kostolcu

Ova pitanja ne odnose se isključivo na uređenost romskih naselja već direktno na unapređenje kvaliteta života u romskim naseljima što predstavlja pravo svakog građanina.

Indirektno, poboljšanjem života ljudi i jednoj lokalnoj zajednici i gradska opština Kostolac i Grad Požarevac uzdižu i kvalitet života svojih građana i uopšte posmatrano, civilizacijski nivo jednog grada i lokalne samouprave.

Projekat „Centri za romsku zajednicu: lokalna podrška inkluziji Roma u Srbiji“ je višegodišnji projekat koji se od 2017. godine sprovodi u partnerstvu organizacija „SODI“ (Der Solidaritätsdienst-international e. V.) sa sedištem u Berlinu i Foruma Roma Srbije iz Beograda zajedno sa partnerskim organizacijama „Romanipeniz“ iz Kragujevca, Udruženjem romskih studenata iz Novog Sada i Udruženjem Roma Braničevskog okruga.

Finansijsku podršku projektu pruža nemačko Federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top