O istoriji Kine u Kostolcu

Kostolac

Kultura

O istoriji Kine u Kostolcu

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Zavičajni pisac, Goran Stefanović, predstavio svoju knjigu „Duhovi zabranjenog grada: Demistifikacija pada Kineskog carstva“.

„Duhove zabranjenog grada“, Goran Stefanović osmislio je kao dnevničko putopisno štivo sa biografijama više od 20 kineskih vladara počevši od careva dinastija Ćing, preko nacionalnih vođa stranke Kuomintang, do lidera KP Kine.

Uz studioznu prezentaciju, autor je predstavio svoj put u Kinu i deo iz velike kineske istorije koji je njemu najviše privukao pažnju, a koji je opisao u svojoj knjizi. 

Zašto je Kina bila toliko naprednija u odnosu na ostale civilizacije? Zašto ona to prestaje da bude polovinom 19. veka? U kom trenutku je Kina prestala da bude naprednija od drugih civilizacija? Koliko je trgovina opijumom imala uticaja na njenu propast? Koliki je bio uticaj engleske imperije i porodice Rotšild na političke i ekonomske prilike u Kini? Ko je bila Sung Mejling, žena koja je živela kroz tri veka? To su neka od pitanja o kojima se govorilo tokom ove, veoma posećene i edukativne književne večeri.

Goran Stefanović rođen je u Požarevcu 1976. godine. Po zanimanju je diplomirani inženjer mašinstva-master i profesor tehnike i informatike, doktorand energetike i procesne tehnike. Zaposlen je od 2000. godine u EPS-u u termoelektrani Kostolac B.

Posredstvom firme, na usavršavanje u Kinu odlazi 2015. godine gde biva impresioniran kineskom civilizacijom i svoje utiske i znanja o toj udaljenoj zemlji preneo je u knjigu „Duhovi Zabranjenog grada- demistifikacija pada Kineskog carstva”.


Sa promocije knjige o Kini

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top