Novi život zadrugarstva?

Požarevac

Poljoprivreda

Novi život zadrugarstva?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Četiri zadruge iz Braničeva i Podunavlja prikupljaju dokumentaciju za vladin program podrške merama ravnomernog regionalnog razvoja i finansiranja novih i postojećih zadruga.

Konkurs je objavljen 18 maja, a zadruge mogu konkurisati do 1. oktobra. Za sprovođenje programa opredeljeno je oko 25 miiona evra. Novoformirane zadruge mogu konkurisati do 50 hilljada, a postojeće do 100 hiljada evra.

„Cilj programa je podizanje života u ruralnim sredinama na viši nivo, a zadrugama i proizvođačima da omogući bolji nastup na tržištu. Korisnici sredstava mogu biti i grupe individualnih gazdinstava i postojeće zadruge.Sredstva se mogu korististi za nabavku životinja za formiranje osnovnog stada, nabavku opreme, za unapređenje rada i kapciteta farmi za proizvodnju mleka, odnosno, mesa, izgradnju objekata i nabavku opreme za povećanje produktivnosti, obima i kvaliteta proizvodnje obezbeđenje više faze prerade proizvoda“, rekao je Miloš Milovanović, predsednik Osnovnog zadržnog saveza u Požarevcu.


Miloš Milovanović predsednik Osnovnog zadružnog saveza Požarevac

Program treba da bude relizovan u toku tri godine, a da bi se konkurisalo neophodan je prijemni formular, potpisan i overen, osnivački akt zadruge, izvod iz APR-a, godišnji izveštaj za 2015. i 2016.godinu, bilans stanja, bilans uspeha i statistički aneks, popisna lista osnovnih sredstava na dan 31. decembar 2016. godine. 

Neophodna je i pismena saglasnost jedinice lokalne samouprave koja daje podršku projektu za koji zadruga konkuriše. Za više informacija, najbolje je da se zadruge obrate Zadružnom savezu, konkretno, zadruge iz Braničeva i Podunavlja mogu se javiti Osnovnom zadružnom savezu u Požarevcu,  ili se informisati na sajtu: www.mbprr.gov.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top