Novi život vode „Duboka“ (FOTO)

Kučevo

Privreda

Novi život vode „Duboka“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kompanija „Anđelković Al“ ponovo otvorila fabriku vode u Neresnici. U opremu i tehnologiju uloženo oko 120 miliona dinara.

Fabriku su pustili u rad, vlasnik Zoran Anđelković i državni sekretar u ministarstvu privrede, Dragan Stevanović.


Puštanje fabrike u pogon

Pogone fabrike „Duboka“ sadašnji vlasnik je kupio pre godinu dana, ali proizvodnja nije počela dok nisu podignuti nivoi efikasnosti i efektivnosti, kao i kvaliteta i bezbednosti na radu. U obezbeđenju vrhunske opreme i najnovije tehnologije punjenja vode „Anđelković Al“ je investirao oko 120 miliona dinara. U fabrici rade tri savremene linije za flaširanje vode, renomiranih italijanskih proizvođača: „Prokomak“, „Sipa“ i „Ferari“.


Proizvodnja

„Naši zaposleni su utkali u sebe stvaranje trajnih vrednosti za buduće generacije. Do danas su to bile vrednosti za zadovoljenje socijalnih i društvenih potreba, a od danas je naša odgovornost dodatno dobila na težini, jer pričamo o doprinosu zdravlju koji može da ponudi naš brend „Duboka“, rekao je Anđelković.


Zoran Anđelković, vlasnik kompanije Anđelković Al

Mineralna voda „Duboka” izvire sa dubine od 282 metra.  Njen izvor se nalazi u selu  Neresnica, u zaseoku Kisela voda, neposredno iznad ušća Bukovske reke u Pek.

Po svom tipu i sastavu spada u red kalcijum-bikarbonatnih voda, koje su u Srbiji manje zastupljene. Visok sadržaj kalcijuma, nizak sadržaj natrijuma, prisustvo kalijuma, magnezijuma i ostalih oligo-elemenata, čini da ova voda predstavlja pravi melem za zdravlje. „Duboka“ je voda prijatnog specifičnog ukusa i može se konzumirati u neograničenim količinama.

“Ovakav mineralani sastav vode nema ni jedna druga voda na tržištu Srbije, a značajan je jer doprinosi dobrom zdravstvenom stanju i poboljšanom odvijanju brojnih funkcija gastrostinalnih organa, urinarnih organa kao i samog organizma”, poručili su vlasnici brenda “Duboka”.

Kapacitet punionice je od 8 do 15 hiljada flaša na sat i zavisi od formata ambalaže. Mineralna voda „Duboka“, plasira se na tržište u ambalažnim formatima od 0,25, 0,33, 0,5, 1,5 i 2 litra,  balonima od 6,6 litara, kao i u staklenoj ambalaži od 0.375 i 0.80 litara.

Biznis planom ove fabrike vode, brenda „Duboka“ predviđeno je da se u narednom periodu  plasira na domaćem i na inostranom tržištu. Sa jednim brojem inostranih kompanija su već potpisani ugovori, a sa novim kupcima se pregovara i nema sumnje da će fabrika raditi punim kapacitetom.

Po Anđelkovićevim rečima, njihov zadatak po otvaranju neće biti da nadmaše druge, već sebe. Što se tiče cene, voda” Duboka” pristupačna je svim kategorijama kupaca.  

U fabrici je trenutno zaposleno 10 radnika, a očekuje se da će ih u narednoj godini biti  najmanje 20 .

U  Ministarstvu privrede ovaj projekat smatraju veoma važanim jer ga je realizovao domaći investitor, isključivo sopstvenim sredstvima.

„Kupio  je objekat, investirao i planira da proširi investicije. Sve to radi sopstvenim snagama i resursima. Sa druge strane, to nas opominije da nismo dovoljno aktivni da predstavimo sve one naše mehanizme koje imamo i koje vama privrednicima možemo da stavimo na raspolaganje, kako biste svoje poslovne ambicije lakše ostvarivali i dolazili do svojih ciljeva“, rekao je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.


Dragan Stevanović, državni sekretar u ministarstvu privrede

Zahvaljujući fabrici vode, meštani Neresnice dobiće kvalitetniji put, obećao je državni sekretar. 

Predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević, naglasio je da je ovo značajna investicija za kučeačku opštinu, ne samo po broju zaposlenih, već i zato što rad ove fabrike privlači i nove investitore i daje im sigurnost.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top