Novi Sad pomaže najugroženijim Žagubičanima

Žagubica

Društvo

Novi Sad pomaže najugroženijim Žagubičanima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Žagubicu je pre pola godine zahvatila poplava koja je nanela ogromnu štetu velikom broju domaćinstava. Novi Sad je odlučio da pomogne najugroženijim porodicama.

Prema podacima Kancelarije za javna ulaganja, u poplavi je oštećeno ukupno 136 domaćinstava, a u mnogima je bilo po dva ili tri objekta. U okviru humanitarne pomoći grada Novog Sada, 59 najugroženijih porodica sa decom dobilo je frižidere, a uručene su i 33 veš mašine i šest šporeta.

„Naravno da nam mnogo znači šporet, frižider i veš mašina. Kad ostanete bez ičega u jednom trenutku, sve vam je dobro došlo“, kaže Dragana Vučković iz Žagubice.

 

Dragana Vučković

Pored toga što su za tren ostali bez svojih domova, pojedini su ostali i bez posla, poput Nataše Đorđević. U poplavi  joj je uništena roba u vrednosti od million i po dinara, što sada ne može da nadoknadi.

„U kući sam osposobila samo podove, drugo ništa jer nema se para, zato što živim sa 9.000 dinara primanja, drugo ništa nemam“, kaže ova Žagubičanka koja je i samohrana majka.

 

Nataša Đorđević

Za pomoć najugroženijima, grad Novi Sad je iz svog budžeta izdvojio dva miliona dinara. Javnu nabavku i koordinaciju sproveo je novosadski Crveni krst.

„Grad Novi Sad je uvek bio spreman da pruži podršku u vanrednim situacijama, u skladu sa svojim mogućnostima“, istakla je Ljiljana Popović, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.

 

Ljiljana Popović,pomoćnica gradonačelnika Novog Sada

Pomoć stiže i od Kancelarije za javna ulaganja. Privodi se kraju i kategorizacija domaćinstava i izrada dokumentacije. Takođe, pojedini građani dobiće pomoć od lokalne samouprave.

„Sredstva koja smo prikupili na namenski račun biće opredeljena svima koji nisu dobili i neće dobiti nikakvu pomoć ovakve vrste ili preko Kancelarije za javna ulaganja. Tako da će svaki građanin ove opštine i domaćinstvo koje je bilo poplavljeno dobiti neku vrstu pomoći“, napomenuo je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top