Novi rudnik uglja u Žagubici?

Žagubica

Društvo

Novi rudnik uglja u Žagubici?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Glavni posao Ljubiše Ilića, novog pomoćnika predsednika opštine biće realizacija projekta otvaranja rudnika uglja na ležištu Melnica blizu Petrovca na Mlavi – piše Danas.

Od toga će, navodi taj list, imati koristi i stanovnici žagubičke i petrovačke opštine, jer bi za eksploatisanje uglja bilo potrebno preko 400 radnika.

Postojeći rudnik uglja “Jasenovac” kod Krepoljina je pred zatvaranjem zbog toga što su sve rezerve uglja na tom potezu gotovo iscrpljene, traže se nova nalazišta kako rudari iz tog rudnika ne bi ostali bez posla – objavljuje Danas.

Alternativa rudniku Jasenovac je novootkriveno nalazište Melnica, za koje je magistar Ilić uradio detaljan projekat. Prema rečima Ilića, procenjeno je da nalazište uglja Menica ima zalihe “crnog zlata” od gotovo 34 miliona tona.

"Još dok sam bio u Ministarstvu ja sam istraživao i u potpunosti sagledao ležište Melnica. Mislim da bi to bila dobra zamena, ne samo za rudnik Jasenovac, već za celu Srbiju, budući da su tamo ogromne rezerve od 34 miliona tona uglja i da se tamo može ostvariti godišnja proizvodnja od 400 do 500 hiljada tona uglja, što je viiše od proizvodnje svih jamskih rudnika na teritoriji Srbije", rekao je Ilić, piše Danas.

Celokupan tekst na:

www.danas.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top