Nove vojne vežbe na „Mogili“

Požarevac

Info

Nove vojne vežbe na „Mogili“

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima 6. i 7. novembra na poligonu „Mogila“.  

Vežbe sa bojnim MES realizovaće se od  7 do 18  časova, na prostoru poligona „Mogila“ koji zahvata objekte: „Ciganske livade“, „Mogila“ i „Gradsko brdo“.
 U navedenom vremenu u označenom prostoru zabranjeno je kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega. Poligonski – vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vežbe sa bojnim MES biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: „Ne idi dalje – mine“ i obezbeđen stražarima.U toku izvođenja aktiviranja MES, u datim rejonima dolaziće do doleta delova materijala koji se ruši, zemlje i kamena i predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se ne pridržavaju ovog obaveštenja, jer mogu da izazovu pogibiju ili teško povređivanje lica koja su u blizini.
Komanda Centra za obuku kopnene vojske upozorava stanovništvo da u navedenom periodu ne boravi u označenom prostoru i da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, jer je to opasno po život. Pri nailasku na neeksplodirana MES svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu.
Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem neeksplodiranih MES i njihovih delova.
Sve informacije o realizaciji gađanja, mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top